Україна

Україна робить перші формальні кроки для відкриття повітряного простору

678 0
Україна веде консультації з Американськими та Європейськими регуляторами безпеки повітряного простору щодо підтвердження плану відкриття повітряного простору.
фото умовне

фото умовне

Україна подає заявки до Європейських та Американських безпекових регуляторів для підтвердження плану щодо відкриття повітряного простору. Про це повідомив Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков на формі «Україна. рік 2024», пише Європейська правда

«Складний процес, але перші формальні кроки Україна робить вже зараз, саме в ці тижні ми подаємо офіційні заяви оцінку ризиків до відповідних регуляторів», – зазначив міністр.

При цьому, терміни відкриття не називають, звертаючись до надвисокої складності питання гарантування безпеки.

"Нам важливо щоб Американські та Європейські регулятори підтвердили наш алгоритм дій», – додав Кубраков.

Читайте також: У Повітряних силах відповіли, чи безпечно відкривати аеропорт у Львові

Нагадаємо, у вересні 2022 року міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що міжнародний аеропорт «Львів» імені Данила Галицького може першим відновити польоти в Україні за наявності гарантій безпеки. У травні 2023 року Дмитро Кулеба уточнив, що аеропорт можуть відкрити за умови наявності в Україні засобів протиповітряної оборони, зокрема літаків F-16. 

Водночас під час програми Tvoemisto.tv «Тема тижня» військовий експерт Сергій Грабський сказав, що відкрити аеропорти в Україні, зокрема у Львові, під час війни є неможливим. Адже, за його словами, не існує системи протиповітряної оборони, яка може стовідсотково гарантувати збиття всіх повітряних цілей. Водночас секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов пояснив, за яких умов летовища все таки можуть відкрити.

18 січня заступник голови Офісу президента України Ростислав Шурма повідомив, що Україна докладає зусиль для відновлення авіасполучення з Києва та Львова. Він додав, що наразі Україна розглядає відкриття двох летовищ, однак основна увага зосереджена на аеропорті «Бориспіль».

Згодом міський голова Львова Андрій Садовий у інтервʼю «Твоє місто» сказав, що відкрити львівський аеропорт можливо і авіація повинна повернутися в Україну, але мають бути прийняті рішення на рівні держави.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!