Україна

Україна розпочинає переговори із регуляторами США та Європи щодо відкриття аеропортів

733 0
Наразі йдеться про відновлення пасажирських авіаперевезень, проте жодних термінів не називають.
фото: GETTY IMAGES

фото: GETTY IMAGES

Україна розпочала переговори із регуляторами США та Європи щодо відкриття аеропортів для пасажирських авіаперевезень. Про це повідомив віцепрем'єр з відновлення - міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. 

«Неможливо здійснювати міжнародні авіаперельоти без погодження двох регуляторів – європейського та американського – так це працює. Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як буде ринок працювати в умовах воєнного стану, свою оцінку ризиків, підходи, алгоритми», – заявив віцепрем’єр. 

Наразі про терміни відкриття не йдеться, але Україна передаватиме своє бачення регуляторам і вступатиме з ними в офіційні перемовини.

Читайте також: У Львові можуть відкрити аеропорт. За яких умов

Окрім того, Олександр Кубраков зазначив, що є різні сценарії щодо того, які саме та яка кількість аеропортів буде відкрита. Також додав, що вже є європейські авіакомпанії, які цікавляться і хочуть бути першими при відновленні роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. 

Нагадаємо, що нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий у інтервʼю Tvoemisto.tv сказав, що відкрити львівський аеропорт можливо і авіація повинна повернутися в Україну, але мають бути прийняті рішення на рівні держави.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!