Українські захисники відбили штурм ворога на Слов'янському напрямку, – Генштаб

1245 0
Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії.
Фото: AP Photo / Rodrigo Abd

Фото: AP Photo / Rodrigo Abd

На Слов’янському напрямку українські військові відбили спроби ворога атакувати, тривають запеклі бої за Сіверодонецьк. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Читайте також: Росія готується задіяти в Україні резервні батальйони – розвідка

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках без суттєвих змін. На останньому російські окупанти продовжують обстріли позицій українських військ, а також цивільної інфраструктури в населених пунктах Хрінівка Чернігівської області та Олександрівка Сумської області.
  • На Слобожанському – противник веде бойові дії, намагається покращити тактичне положення, продовжує удосконалення інженерного обладнання оборонних позицій в районі населеного пункту Новий Бурлук. Ворог обстріляв із мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Замулівка, Байрак, Гусарівка та Руські Тишки. Безуспішно вів штурм в напрямку населених пунктів Стариця – Рубіжне.
  • На Слов’янському напрямку українські воїни успішно відбили ворожі штурмові дії на напрямках Довгеньке – Мазанівка та Довгеньке – Долина.
  • На Донецькому – основні зусилля противник зосереджує на Сіверодонецькому та Бахмутському напрямках. Здійснював вогневе ураження позицій українських військ вздовж лінії зіткнення.
  • На Лиманському напрямку продовжив обстріли підрозділів ЗСУ. Проводить заходи з підготовки до наступу.
  • На Сіверодонецькому напрямку противник продовжив застосування ствольної та реактивної артилерії. Намагається подолати опір наших військ та встановити повний контроль над містом Сіверодонецьк, бойові дії тривають.
  • На Бахмутському – окупанти вели штурмові дії для охоплення населеного пункту Врубівка, успіху не мали. При спробі відновити штурмові дії в напрямку Оріхове – Золоте ворог отримав рішучу відсіч українських захисників та відійшов.
  • На Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив на позиції наших військ з метою сковування їх дій та недопущення перегрупування.
  • На Південнобузькому – загарбники намагаються утримувати зайняті раніше позиції та здійснювати обстріли підрозділів Сил оборони. Ворог завдав вогневого ураження із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Трудолюбівка, Широке, Добрянка та Благодатне.

 

Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках, де тривають активні бойові дії.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну ЗСУ ліквідували вже близько 32 150 окупантів та 125 крилатих ракет.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!