Український матрос героїчно підірвав міст із собою, щоб зупинити ворожу колону Росії

2656 0
Віталій Скакун пожертвував собою, щоб зупинити ворога.
Фото: Генштаб ЗСУ

Фото: Генштаб ЗСУ

Одним із найважчих місць на мапі України під час вторгнення став Кримський перешийок, де одним із перших ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоб зупинити просування танкової колони, прийняли рішення про підрив Генічеського автомобільного мосту.

Як розповіли у Генштабі ЗСУ, виконати це завдання визвався інженер окремого батальйону матрос Скакун Віталій Володимирович. Міст замінували, але відійти звідти він не встиг.

За словами побратимів, Віталій вийшов на зв’язок, та повідомив про те, що підриває міст. Одразу ж пролунав вибух.

«Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону. Командування морської піхоти буде клопотати перед вищим командуванням про присвоєння матросу Скакуну Віталію Володимировичу державної нагороди», – йдеться у повідомленні.

Додамо, що Віталій Скакун був випускником ВПУ №20 м. Львова. 

Нагадаємо, що у львівському військовому госпіталі рятують перших поранених від бойових дій після вторгнення Росії.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!