Українцям надходять анонімні смс з пропозицією за гроші надати інформацію про ЗСУ. Що відомо

787 0
В СБУ називають такі дії ворожою ІПСО.
Фото умовне

Фото умовне

Українцям почали надходити смс-повідомлення, в яких аноніми пропонують надавати інформацію про Збройні сили України, а натомість пропонують гроші. Про це, зокрема, повідомили у пресцентрі Служби безпеки.

«Служба безпеки фіксує постійні спроби ворога дестабілізувати ситуацію всередині нашої країни. Подібні розсилки – це один із методів проведення цілеспрямованих інформаційно-психологічних операцій. Кожна така ІПСО перебуває у полі зору СБУ. І на будь-яку з них спецслужба має відпрацьовані алгоритми реагування та нейтралізації», – наголошують в СБУ.

Читайте також: Виправдовувала та прославляла рф. На Львівщині засудили колаборантку

Людям рекомендують ігнорувати такі повідомлення і не переходити за посиланням від сумнівних контактів.

Нагадаємо, наприкінці вересня у Telegram-каналах ширилась інформація, що на Львівщині з 27 по 29 вересня проводитимуть «антитерористичні контрдиверсійні заходи», в рамках яких на блокпостах перевірці документів можуть видавати повістки. Такі повідомлення згодом спростували в СБУ.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!