Уряд зменшить норми споживання газу для людей, які не мають лічильників

2201 2
Тепер у платіжках знову фігуруватимуть 3,3 кубометру газу на людину в місяць.

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про встановлення норми в 3,29 кубометра газу на одну особу на місяць для домогосподарств, які не мають лічильників. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Як пояснив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, норму в 3,3 кубометра встановили у 2016 році. Але в листопаді минулого року суд скасував це рішення, і тому знову набули чинності старі норми споживання (з 1996 року) – 9,8 кубометрів на людину за місяць.

Платіжка за жовтень, де потрібно сплатити за 13,2 кубометрів газу

Платіжка за грудень, за якою потрібно сплатити майже утричі більше

«Ми встановлюємо нову норму – 3,29 кубометра. Така норма буде затверджена», – каже Володимир Гройсман.

Раніше у НАК «Нафтогаз» закликали споживачів скаржитись на нові платіжки на урядову гарячу лінію. А зараз Володимир Гройсман заявив, що усі домогосподарства, де немає газових лічильників, мають обладнати приладами під контролем «Нафтогазу». Відтак, Мінфін має внести це у фінансовий план НАК.

 


Читайте також:
2 Лютого, 2019 18:02
Зоряна Підкажіть, як бути з платіжками, де нараховано по збільшеному тарифу? Чи будуть перераховувати оплати?
30 Січня, 2019 16:56
666 ... очікував від п.Гройсмана більш жорсткої відповіді нензам-газовикам ...він мусив би зняти із них штані і зашити кишені ... за не виконання норми Закону , яка зобов'язує отих ненз встановити УСІМ споживачам лічильники ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!