Усі, хто прибуває в Україну з-за кордону, проходитимуть температурний скринінг

2003 0
Обов’язкову температурну перевірку громадян, які прилітають в Україну з Італії, також розпочали в аеропортах «Бориспіль» та «Київ».
фото: державна прикордонна служба україни

фото: державна прикордонна служба україни

Температурний скринінг робитимуть усім громадян, які прибувають в Україну з будь-якої країни світу, як через авіасполучення, так і всі автомобільні й залізничні пункти пропуску на кордоні України. Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко зазначив, що прикордонники вже мають певний досвід такої роботи, напрацьовані механізми і алгоритми і зараз їхня задача навчити прикордонників злагоджено працювати на Закарпатті.

Читайте також: Евакуйовані з Уханю: Є шок від дороги та негативу

«До кінця дня (25 лютого) ми такі заходи розпочнемо у всіх пунктах пропуску українсько-угорської ділянки кордону, для цього підрозділи будуть дозабезпечені всім необхідним. Завтра (26 лютого) ми забезпечимо словацьку ділянку, румунську і далі такі самі заходи відбуватимуться по пунктам пропуску українсько-польської ділянки», – каже він.

За його словами, прикордонники зроблять все належне для того, щоби осіб з видимими ознаками захворюваності виявили на кордоні. Крім того, ДПСУ просить громадян з розумінням поставитися до заходів, які запровадять у пунктах пропуску.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за лаштунками протестів

Додамо, що станом на зараз розробили алгоритм дій прикордонників, митників, лікарів та представників органів місцевої влади у разі виявлення осіб з підвищеною температурою та явними ознаками захворюваності. При цьому наголошують, що скринінг температури у подорожніх – це перший етап виявлення небезпечного захворювання, який також проводять і в інших країнах світу.

Обов’язкову температурну перевірку громадян, які прилітають в Україну з Італії, також розпочали в аеропортах «Бориспіль» та «Київ». У той же час в Україні наразі жодного лабораторно підтвердженого випадку COVID-19 не зафіксовано.

Нагадаємо, коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. Станом на 25 лютого зареєстрували понад 80 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2 699 – летальні. Одужало вже 27 695 осіб. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували. Натомість двоє українців захворіли на вірус на круїзному лайнері біля берегів Японії. На територію України вони повертатися не збираються.

Натомість 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Водночас у Європі фіксують поодинокі випадки захворювання на коронавірус, а в Італії – спалах, де вже померли семеро людей. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!