Київ

В Ірпені два заклади освіти забезпечать сонячними електростанціями

580 0
Альтернативні джерела енергії отримає ліцей і дитячий садок.
Фото умовне

Фото умовне

На міжнародному форумі Rebuild Ukraine, який триває у Варшаві, вирішили забезпечити сонячними електростанціями два заклади освіти. Про це повідомив міський голова Олександр Маркушин.

За його словами, в Ірпені реалізовується благодійний проєкт «100 сонячних шкіл». Зокрема, місцевий ліцей «Мрія» обладнали сонячною станцією із системами збереження електроенергії.

«Сьогодні ж ми узгодили план з переведення на альтернативну енергетику ліцей №1 вже цьогоріч»,— каже Маркушин.

Він поінформував, що за допомогою благодійників в Ірпінській громаді альтернативними джерелами електроенергії забезпечені чотири амбулаторії. Наразі планується до кінця року встановити комплекс сонячних батарей потужністю 10 кіловатів в одному із дитячих садочків.

Загалом у форумі Rebuild Ukraine беруть участь понад 500 представників енергетичної та будівельної галузей, інвестори, донори, представники влади. Вони зустрілися, щоб поділитися досвідом та створити нові можливості у відбудові України.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!