Київ

В Ірпені відкрили історико-краєзнавчий музей

495 0
Експозиція оновлена експонатами, що ілюструють наслідки російського вторгнення
Фото: Ірпінська міська рада

Фото: Ірпінська міська рада

В Ірпені на у пошкодженій внаслідок російського вторгнення будівлі відкрили історико-краєзнавчий музей. Про це повідомив заступник міського голови Андрій Кравчук.

Ірпінський музей започаткували у 1970 році. Тоді вчитель історії середньої школи №3 Олексій Передерій організував історико-краєзнавчий гурток. Педагог разом з учнями зібрав колекцію експонатів і згодом заснував шкільний історико-краєзнавчий музей. У 1977 році його реорганізували в міський і розмістили в окремому будинку.

Офіційно музей відкрили 4 жовтня 1987 року на день міста в будинку за адресою: вул. Садова, 6. У 1990 році Ірпінський міськвиконком виділив нове приміщення по вул. Шевченка, 4, де музей продовжує своє функціонування і сьогодні.

«Вибуховими хвилями та уламками ворожих снарядів було пошкоджено фасад та вибито вікна у приміщенні музею, а експозиція потребувала оновлення та актуалізації», — сказав Кравчук.

За його словами, оновлена експозиція музею «Ірпінь: сторінки історії» знайомить відвідувачів не лише із історією, культурою та археологічними знахідками. Тут також облаштували нові експозиції, які присвячені сучасності.

«Приємно вражений оновленою експозицією. До неї додали інтерактивні елементи — VR-окуляри та плазми, які значно осучаснили виставку. Також окрему залу виділили для абсолютно нових експонатів — свідчень російського вторгнення на територію Ірпінської громади у 2022 році», — сказав міський голова Олександр Маркушин.

Музей працює із вівторка по п'ятницю: 10:00-18:00, у суботу: 10:00-16:00.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!