Київ

В Києві власника старовинної садиби Багговута намагаються змусити привести її до належного стану

707 0
Будівля перебуває в аварійному стані.
Фото: КМП

Фото: КМП

Правоохоронці подали позов до суду з вимогою до власника садиби Леонтія Багговута, яка має статус об'єкта культурної спадщини, привести її до належного стану. Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.

Будинок Леонтія Багговута у Києві, який був зведений наприкінці 19 століття, розташований по вул. Багговутівській, 16. Він був одним із перших об'єктів тогочасної забудови Лук'янівки і є одним з небагатьох, що зберігся до наших днів.

Споруда нині напівзруйнована попри те, що вона занесена до переліку щойно виявлених об'єктів культурної спадщини як зразок давньої архітектури.

У 2018 році між Департаментом охорони культурної спадщини КМДА і товариством, що є власником будівлі, був укладений охоронний договір.

«Проте утримувач садиби не вживав заходів для її збереження, загальний стан будинку на сьогодні є незадовільним та місцями аварійним», — зазначають у прокуратурі.

У цьому зв'язку Печерська окружна прокуратура Києва в судовому порядку вимагає від суб'єкта господарювання привести садибу Багговута до належного стану.

Нагадаємо, активісти пам’яткоохоронного хабу «Цегла» заявляють про загрозу знищення будівлі 1906 року у Делегатському провулку, що на Татарці.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!