В Україні можуть заборонити називати дітей незвичними іменами

5532 2
Вважають, що це може призвести до цькування з боку однолітків дитини.
ФОТО: MIRROR.CO.UK

ФОТО: MIRROR.CO.UK

Називати незвичними іменами новонароджених батькам може заборонити держава. В уряді кажуть, що можуть втрутитися в цей процес. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба.

Він вважає, що подібні бажання українців можуть призвести у подальшому до цькування з боку однолітків дитини.

«Так, батьки можуть обрати ім’я для дитини, яке вони хочуть. І в українському законодавстві немає обмежень на вибір імені дитини. Проте наполягаю, що це має відбуватися в межах здорового глузду. В різних країнах це питання регулюється по різному. Є ряд країн, в яких вважають, що мама і тато мають усвідомлювати, що ім’я може вплинути на подальше життя дитини. Тому уряд має право втрутитися і заборонити вписувати «дивне» ім’я в перші документи малюка. Адже інколи доходило до того, що для імені дитини обиралися розділові знаки або просто набір букв», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Як змінювалися найпопулярніші імена дітей на Львівщині за 12 років. Інфографіка

Наприклад, за його словами, французьке законодавство заборонило називати дитину «Нутела». Суд уважав, що таке ім’я суперечить інтересам дитини, оскільки може привести до знущань і глузувань з боку однолітків.
У північно-західному мексиканському штаті Соноре є цілий список дитячих імен, які батьки не зможуть дати своїй дитині. У 2014 році представили список з 61 імені. Це було зроблено з метою захистити дітей від подальшого знущання і переслідування. І багато чого з цього списку було додано зовсім недавно з реєстрів новонароджених. Наприклад, не можна називати дітей Бетменом і Фейсбук.

Читайте також: Чому я привчаю своїх дітей віддавати десятину на добрі справи

У Данії є список з 7000 схвалених імен, тому керівництво країни вважає, що з семи тисяч імен можна вибрати один варіант. Щоб дати дитині ім’я «не зі списку» - отримайте спеціальний дозвіл в Слідчому управлінні імен Копенгагенського університету та Міністерстві у справах церкви.

«Кожен батько і мати хоче, щоб його дитина була особливою. Проте батьки мають пам’ятати про власну відповідальність, яка на них покладена. В тому числі і у виборі імені для дитини», – додає він.

Микола Кулеба каже, що проти того, аби ім’я дитини було несвідомою забаганкою батьків «виділитися», бо не можна наперед називати дитину так, що це може призвести до цькування.

Нагадаємо, що в Західному міжрегіональному управлінні міністерства юстиції у Львові у відповідь на запит Tvoemisto.tv розповіли, якими рідкісними іменами називали дітей на Львівщині у другому півріччі 2019 року.



Читайте також:
7 Лютого, 2020 09:52
а? А, що таке, незвичні імена? Колись були Даздраперма, Тракторина, Сталіна, Дрезіна , Кукуцаполь ітд. А зараз, хіба-що---Кравчучка, Ку[***]воз, Презелен, Піштинах ітд. Та нехай називають , як хочуть--батьки дають дітям імена, діти--потім соромляться цих імен, а люди--потішаються. Головне, що людина красить своє ім"я. Бо, якщо зустріти десь з возиком всякого хламу небагату людину з ім"ям Ку[***]воз, то, звичайно, що виглядає це сумно. Але , прикольно, по-батькові--Ку[***]возович, Піштинах--ує-вич ітд.
5 Лютого, 2020 19:52
666 ... йєс ! .. в Україні можуть заборонити ВСЕ ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!