В Україні ввели контроль за цінами на продукти, ліки та пальне. Перелік

7835 0
Контроль цін для роздрібних продавців вводиться на період воєнного стану.
Фото: Today.ua

Фото: Today.ua

Кабінет Міністрів доручив обласним військовим адміністраціям запровадити у воєнний період контроль за встановленням суб’єктами господарювання цін на продукти харчування, пальне та ліки. Про це йдеться у відповідній постанові уряду від 6 березня.

Читайте також: Підприємці Львівщини мають повернутися до роботи, – Козицький

Зокрема, контроль за цінами для роздрібних продавців встановлюється на деякі крупи, хліб та м’ясо. Зокрема, на борошно пшеничне, макаронні вироби, батон, хліб, крупу гречану, крупу вівсяну, свинину, яловичину, птицю (тушки курячі). Також до переліку увійшли молоко, масло вершкове, сметана, яйця курячі, олія соняшникова, цукор кристалічний, та овочі – капуста білокачанна, цибуля ріпчаста, буряк, морква та картопля.

Крім того, уряд доручив контролювати ціни на продаж етанолу (розчин 96%), нестероїдних протизапальних лікарських засобів вітчизняного виробництва, антибактеріальних лікарських засобів вітчизняного виробництва. Також на пальне – бензин марки А-92 та А-95, дизельне пальне, газ скраплений для автомобілів.

Разом із військовими адміністраціями контролювати ціни будуть представники Нацполіції, Держпродспоживслужби та Держлікслужби.

Читайте також: Куди львів'яни можуть скаржитися, якщо виявили завищені ціни на товари або житло

Нагадаємо, що на Львівщині підприємців закликають не підвищувати ціни на товари й житло під час воєнного стану. Однак якщо ж такі випадки львів’яни чи внутрішньо переміщені особи помітили, варто про це повідомити.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!