Роман Кечур пояснив вплив відставки Залужного на українців та Юрко Назарук про бізнес гостинності. Підсумки доби

773 0
Нині 13 лютого та 720 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Акцент дня: Суд накладе арешт на нерухомість нареченої сина львівського бізнесмена Гринкевича Соні Морозюк. Підозрюваний бізнесмен Ігор Гринкевич нині перебуває в СІЗО. Заставу у розмірі 429 мільйонів гривень він не вносив.

Читайте також: На хабарі у 5 тис. доларів затримали хірурга Львівського військового госпіталю. Він його вимагав за видачу довідки про непридатність до військової служби.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 84 бойових зіткнення, найбільше на Марїнському та Авдіївському напрямках, відповідно 35 та 29. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 20 районах зосередження противника. Уражено артилерійський засіб та ворожий засіб протиповітряної оборони. Збито 7 розвідувальних БпЛА.

Уночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 23 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 16 ударних БпЛА.

Читайте також: Зеленський провів першу Ставку з новим головкомом Сирським. Про що говорили. Ухвалено рішення щодо збільшення кількості та спроможностей мобільних вогневих груп.

Та: В Україні продовжили воєнний стан та мобілізацію. Це вже десяте подібне рішення.

Тема дня: Роман Кечур: «Ми тримаємось ліпше, ніж я думав». Як вплинула відставка Залужного на українців; що нас може об’єднати, а що навпаки розколює; чому Україна – не централізована держава і чим це добре; кому віримо, а кому ні; чому сучасні технології допомагають розганяти популістичні тренди; як українці тримаються цих два роки і що нам допомагає, Tvoemisto.tv обговорило із завкафедрою психології і психотерапії Українського католицького університету Романом Кечуром.

Ключові події:

1. Пенсії в Україні. Коли та кому підвищать. З березня передбачена індексація пенсій, яка впроваджує бальну систему в нарахуванні. Крім того, у квітні планується введення ще однієї надбавки для тих, хто має право на заслужений відпочинок, але продовжує працювати, що допоможе збільшити їх трудовий стаж. Також у цей час передбачено підвищення мінімальної зарплати та мінімальної пенсії для тих, хто збирається вийти на пенсію у віці 60, 63 або 65 років.

Читайте також: Суд відмовив Фаріон у поновленні на посаді професорки Львівської політехніки. Представники університету на засіданні вказали, що приниження воїнів через те, що вони не розмовляють українською мовою є неприпустимими.

Та: Підозрюваними у вбивстві киянина в Німеччині виявились підлітки з сімей мігрантів. Деталі трагедії. У поліції розповіли деталі справи.

2. Польські фермери знову заблокували кордон. Що відомо та чому так сталося. У Дорогуську вони висипали зерно з українських вантажівок.

Читайте також: В Україні оновили перелік товарів із пріоритетом при перетині кордону. Тепер включені компоненти крові та лікарські засоби.

Та: В Україні зміняться правила виїзду рейсових автобусів за кордон. Що відомо. Починаючи з 12 лютого, вони мають заздалегідь записатися у системі єЧерги.

3. Компанія Козицьких видобуватиме газ та нафту в одному з районів на Львівщині. Йдеться про ТзОВ «ВЕЛЛ КО», яка оформлена на брата керівника ЛОВА Максима Козицького Степана.

На цю ж тему: На Львівщині готуються до буріння трьох нових свердловин. Зараз триває підготовка майданчика перед бурінням, яке почнеться орієнтовно у березні.

Читайте також: Прокуратура не змогла повернути у комунальну власність дві ділянки в Рясному. Їх віддала гаражним кооперативам Рясне-Руська сільська рада.

4. На якому етапі будівництво стрілецького тиру біля Львова. Стрільбище у Великих Грибовичах передбачає велику кількість стрілецьких дистанцій на 25, 50, 100, 300 та 600 метрів, закритих та напівзакритих тирів, полів для спортивного пейнтболу та страйкболу, стендів для дробової стрільби, компакт-спортингу та полів для стрільби з лука.

Читайте також: На площі Ринок у Львові продовжать перекладати бруківку. Роботи проводитимуть із правого боку від центрального входу в Ратушу. Для цього з вул. Сербської демонтують приблизно 40 м2 сірої мозаїки. Натомість її замостять червоною бруківкою, яка є на складах у Галицькій районній адміністрації.

5. У бізнесі гостинності є проста формула успіху. Юрко Назарук про «Цукерню». Бізнес гостинності має базуватися на головній формулі – бажанні і вмінні його власника робити людей трішки щасливішими. Якщо формула не працює, навіть наймодерніші ресторани залишаються порожніми. Про це пише у своєму блозі Юрій Назарук, український підприємець, співвласник Холдингу емоцій «!FEST».

Читайте також: У Львові фіксують рекордні підвищення температури. 12 лютого зафіксували 14,9° тепла – абсолютний максимум за весь час спостережень львівського гідрометцентру у цей день.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!