В Україні вимагають заборонити розводити домашніх тварин під час та після війни

2630 0
За порушення норми пропонується штраф від 8500 до 68 000 грн.
Фото: nikopolnews.net

Фото: nikopolnews.net

В Україні створили петицію щодо заборони розводити та продавати домашніх і диких тварин під час воєнного стану та упродовж п’яти років після його закінчення. Відповідний документ зареєстрований на сайті президента.

На думку автора петиції юриста Олександра Тітарчука, в умовах війни неможливо належним чином утримувати тварин. Відтак, він пропонує внести зміни в Закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та заборонити на період дії воєнного стану й протягом 5 років після закінчення дії воєнного стану розведення та продаж домашніх і диких тварин».

Читайте також: На першій лінії. Історія домівки, яка рятує тварин, що постраждали від війни

За порушення норми пропонується штраф від 8500 до 68 000 грн.

Петиція створена 10 червня та буде доступна для підписання ще 83 дні.

Додамо, що через бойові дії зі північних та східних областей евакуювали тварин кількох зоопарків. Зокрема, до чимало звірів евакуювали до притулку у Львові. Працівники притулку просять допомогти та підтримати матеріально. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!