В Україні запрацюють нові норми щодо теплоізоляції фасадів

3800 0
Пропоновані зміни дозволять економити 15% тепла щороку.
Фото: afisha.ternopil.ua

Фото: afisha.ternopil.ua

1 грудня цього року в Україні вступають в дію оновлені державні будівельні норми щодо теплоізоляції фасадів, повідомляє заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Лев Парцхаладзе.

«Сьогодні вони дозволяють суттєво заощаджувати на опаленні, особливо в зимовий період. І це успішно діє у більшості країн Європи та багатьох країнах світу. Ми взяли цей досвід за основу та привели у відповідність до європейських вимоги щодо проведення таких заходів», – зазначив заступник міністра.

Читайте також: Нові норми ДБН: можна склити балкони

За словами Лева Парцхаладзе, оновлені ДБН дадуть можливість:

 – до 15% економії тепла щороку. Загалом це близько 3 млрд грн для країни за умови термомодернізації 3% всіх будівель щороку. І чим більше буде реконструюватися та будуватися таких будинків, тим більше зростатиме економія.

– на 15-20% підвищення строку експлуатації будівель. Наразі приблизний строк експлуатації будівлі складає 100 років, а завдяки проведенню заходів з фасадної теплоізоляції цей строк збільшиться на 15-20%.

Читайте також: Як зміняться новобудови Львова з новими будівельними нормами

Оновлений ДБН був розроблений Державним науково-дослідним інститутом будівельних конструкцій.

Нагадаємо, з 1 вересня в Україні набрали чинності оновлені державнібудівельні норми, які стосуються забудови території, вулиць і доріг населених пунктів, дошкільних навчальних закладів та шкіл.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!