В Україні зростуть штрафи для перевізників, що відмовляються возити пільговиків

2148 1
Штрафи зростуть від 8 до 150 неоподаткованих мінімумів громадян.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

В Україні зростуть штрафи для перевізників, котрі безпідставно відмовлятимуться перевозити пільговиків у громадському транспорті. Відповідний законопроєкт учора, 3 жовтня, підтримала Верховна Рада України.

Читайте також: Перезавантаження громадського транспорту. Що (не)змінить е-квиток у Львові

Тож тепер перевізників зможуть оштрафувати на 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян для водіїв і суб'єктів підприємницької діяльності. Це 2550 гривень станом на 1 січня 2019 року. Натомість нині штрафи становлять 8 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Додамо, що на перевезення пільговиків у бюджеті Львова на 2019 заклали 240,3 млн грн (61,3 на автотранспорт та 179 млн грн – на електротранспорт).

Читайте також: Як планують змінити львівський транспорт. Інфографіка

20 січня торік приватні перевізники скасували безкоштовний проїзд для пенсіонерів. Пізніше Кабінет Міністрів ввів монетизацію пільг на проїзд усіма видами громадського транспорту. У Львові неодноразово заявляли, що місто не має коштів на монетизацію, на яку за розрахунками необхідно понад 400 млн гривень. Натомість взимку цього року перевізники та управління транспорту домовились знову перевозити пенсіонерів та деяких пільговиків безкоштовно, натомість для решти категорій пасажирів вартість проїзду в міських автобусах зросла з 5 до 7 грн.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
4 Жовтня, 2019 12:42
666 ... отим трицифровим зніміть-спустіть штані і дайте-випишіть чарівного пендєля ... пенсіонерів не везуть , а з людей по 7(сім) гривень (по місту) беруть ... а тариф сім грн. (по місту) узгоджували-вводили для перевізників за умови пільгового перевезення ними пенсіонерів ... то ж , панове ,роззуйте очі і злізьте з ручника ... час вже експропріювати отих трицифрових "експлуататорів" ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!