В «Укрзалізниці» пояснили, коли знімуть усі обмеження на залізничний транзит до Польщі

1044 0
Наприкінці листопада на території України утворилося суттєве накопичення вагонів у напрямку Польщі.
Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Фото: Straz_Graniczna/Twitter

Із 10 лютого 2022 року «Укрзалізниця» зніме всі обмеження на залізничний транзит до Польщі, які діють з 30 листопада 2021 року. Про це повідомив голова правління компанії Олександр Камишин, – передає Громадське.

Він нагадав, що наприкінці листопада на території України утворилося суттєве накопичення вагонів у напрямку Польщі. Найскладнішим, мовляв, був стик Ізов – Грубешів.

«За норми в 1500 вагонів, які розташовані на мережі УЗ і прямують на цей стик, траплялися дні, коли було і 3200. Польська залізниця на цьому стику приймала приблизно 8 поїздів на добу, а були дні, коли й менше. А треба було приймати 10», – зазначив Камишин.

Читайте також: Польща відкрила кордони для українських туристів

Він уточнив, що особисто провів низку переговорів із головою правління польської залізниці Кшиштофом Мамінським, і це допомогло налагодити роботу стику Ізов-Грубешів.

«Аналізуючи ситуацію, що склалася, я розумію, що налагодження польською стороною приймання поїздів на стику Ізов – Грубешів – лише половина рішення. Друга половина – модернізація інфраструктури», – зазначив він.

Камишин також зауважив, що вірить у можливість суттєвого приросту вантажообігу з Польщею. Тому прискореними темпами продовжуються роботи над електрифікацією ділянки Ковель-Ізов.

«Це дозволить нам суттєво підвищити пропускну спроможність цього напряму з українського боку», – додав голова правління.

Нагадаємо, що Польська залізниця заявила, що «Укрзалізниця» з 30 листопада минулого року блокує всі залізничні перевезення транзитом через територію України до Польщі з 15 країн, зокрема Китаю, Росії та Казахстану.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!