Вакциновані пенсіонери можуть сплатити за комунальні послуги тисячею з «єПідтримки»

1260 0
Термін, упродовж якого можна скористатися тисячею гривень «єПідтримки», збільшили з 4 до 9 місяців.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Вакциновані пенсіонери старші за 60 років з 14 лютого мають можливість сплачувати за комунальні послуги тисячею з «єПідтримки», повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Читайте також: Тисячу за вакцинацію можна буде витратити на освіту та комуналку

Також збільшився термін використання коштів – їх можна буде витратити впродовж 9 місяців із дня зарахування. Раніше термін становив 4 місяці.

Як йдеться в НВ Бізнес, приймати для оплати тисячу за комуналку вже почали ПриватБанк та Альфа-Банк Україна. Можливість оплатити комунальні послуги через мобільний додаток та веб-банк Приват24 стане доступною з 16 лютого, а для всіх категорій клієнтів Альфа-Банку додано можливість оформити передплату на періодичні друковані видання через Укрпошту.

Альфа-Банк також зараховує кошти за вакцинацію як на цифрову, так і на пластикову (фізичну) картки. Оформити та отримати останню у відділеннях банку можут ті клієнти, які не мають можливості оформити віртуальну картку.

У фінустанові відзначили, що потреба у документальному підтвердженні віку платника відсутня, оскільки система самостійно перевірятиме вік при сплаті ЖКП.

Читайте також: Підлітки від 14 років можуть використати Covid-тисячу. Як це зробити 

Повний перелік дозволених витрат 1000 грн за повний курс вакцинації виглядає так:

  • придбання квитків на внутрішній транспорт (залізничні та авіасполучення);
  • придбання квитків у кіно, театр, на концерти, виставки, музеї;
  • абонементи у фітнес-центр або спортзал;
  • придбання книг;
  • придбання ліків (невдовзі уряд має ухвалити рішення щодо такої можливості для осіб з інвалідністю І та ІІ груп);
  • придбання товарів та послуг у сфері освіти;
  • передплата друкованих ЗМІ;
  • оплата комунальних послуг.

 

Віртуальна тисяча за повний курс вакцинації не оподатковується та не впливає на розмір отримуваної субсидії.

Нагадаємо, що програма «єПідтримка» стартувала 19 грудня. У її межах громадяни, вакциновані від коронавірусної хвороби, мають змогу отримати від держави підтримку у розмірі 1000 грн. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року. З 24 січня укранцям віком 60+ тисячу за вакцинацію дозволили витрати на придбання ліків. З 7 лютого ковідну тисячу можуть використати вакциновані підлітки з 14 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!