Верховний суд заборонив оскарження повісток в судах

2394 0
Цей документ є оповіщенням особи про необхідність виконати свій військовий обов’язок.
Фото: ua.depositphotos.com

Фото: ua.depositphotos.com

Верховний Суд України визначив, що повістка Територіального центру комплектування та соціальної підтримки не може бути оскаржена в будь-якому суді. Цей документ є лише засобом оповіщення особи про необхідність виконати військовий обов’язок відповідно до Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу».

Джерело: Військова служба правопорядку у Збройних Силах України

Зазначимо, що з початком повномасштабного вторгнення росії, в Україні оголошено загальну мобілізацію. Отже, при отриманні повістки та її підписані, людина зобов’язується звернутись до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Читайте також: Львів'янин за 6 тисяч доларів переправляв ухилянтів за кордон

«Якщо людину викликали повісткою, але вона не прийшла, місцеві Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть трактувати це як ухилення від мобілізації, що тягне за собою кримінальну відповідальність», – пояснив юрист Ігор Колесник у коментарі «Арміяinform».

У Військовій службі правопорядку додали, що за ухилення від військової служби при мобілізації в умовах війни передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.

Нагадаємо, що нещодавно львів'янина, який створив фіктивне підприємство для переправлення ухилянтів від військової служби за кордон, упіймали на польському кордоні. За кордон вони виїжджали під виглядом водіїв фур, які здійснюють міжнародні вантажні перевезення.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!