Політична реклама

Від сьогодні ЄС змінює правила перевезення рідини у літаках

2367 0
Єврокомісія з 31 січня вводить у дію нові правила провезення рідини у ручній поклажі. Тепер усі пасажири повинні будуть пред'являти рідини для контролю в окремому прозорому пакеті.

За допомогою спеціального пристрою будуть перевіряти також ліки у рідкій формі та дитяче харчування, - повідомляє avianews.com.

Нововведення торкнеться і пасажирів з третіх країн. Зараз під час пересадки в європейських аеропортах у них забирають будь-які рідини, придбані у магазинах Duty Free в аеропортах за межами ЄС, США, Канади, Малайзії та Сінгапуру.

Після 31 січня ємності з рідинами з Duty Free, які запечатані відповідним чином, будуть перевіряти за допомогою технічних засобів, після чого дозволять їхнє подальше перевезення.

Раніше низка аеропортів ЄС не вимагала пред'являти рідини для окремого контролю. У Єврокомісії говорять, що це перший етап нововведень. Під час другого етапу пасажири знову зможуть проносити на борт рідини без обмежень у ручній поклажі. Це відбудеться, імовірно, у січні 2016 року.

Обмеження на провезення рідин у салоні літака введені у 2006 році після спроби організації теракту у лондонському аеропорту Хітроу з використанням рідкої вибухівки. Правила дозволяють брати з собою ємності об'ємом не більше 100 мл, які упаковані у прозорий пакет.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!