«Вони повинні допомагати і бути в Україні», – Зеленський про чоловіків мобілізаційного віку

725 0
Президент наголосив, що Україні потрібні податки, аби фінансувати військо.
Фото: сайт президента

Фото: сайт президента

Українські чоловіки, які підлягають мобілізації, мали б повернутись з-закордону додому та допомагати підтримувати економіку держави або ж захищати її на фронті. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час спільної з премʼєр-міністеркою Естонії Каєю Каллас.

«Ми відстояли 50% із захопленої території на початку війни, ми відбили ворога. І два роки б’ються наші хлопці. І у цей час є люди, які поза правилами, поза законом перетинали кордон. І це питання до цих людей, до цих чоловіків. Якщо вони мобілізаційного віку, то вони повинні допомагати Україні і вони повинні бути в Україні», - сказав президент, коли його запитали, чи повинна Естонія Україні українців призовного віку для мобілізації.

Читайте також: Євген Дикий: «Пів мільйона мобілізованих у 2024 році – це мало»

За словами президента, коли почалась повномасштабна війна, українці виїжджали за кордон, оскільки ніхто не знав, як ситуація розвиватиметься далі. Тоді кордони сусідніх держав для українських біженців були відкритими. Натомість зараз військовозобов'язані чоловіки повинні повернутися. 

«Якщо ми хочемо зберегти Україну, якщо ми хочемо зберегти Європу, то всі ми повинні розуміти: або ми допомагаємо Україні, або ні; або ми – громадяни, які на фронті, або ми – громадяни, які працюють і сплачують податки. Бо не буде грошей на військового. А не буде грошей на військового – не буде військового, не буде кому захищати Україну. Отакі правила життя», – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, 11 січня, відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі. За її результатами законопроєкт про мобілізацію повернули на доопрацювання.

Детальніше про те, які зміни можуть відбутися у мобілізації читайте тут.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!