Всеукраїнська рада церков засуджує діяльність російських релігійних організацій в Україні

623 0
Україна відома у світі високим рівністю всіх релігійних організацій перед законом.
Фото умовне/ Києво-Печерська лавра/SHUTTERSTOCK

Фото умовне/ Києво-Печерська лавра/SHUTTERSTOCK

У вівторок, 11 квітня, відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО), під час якої обговорили питання державно-церковних відносин в контексті російської загарбницької війни проти України. Про це повідомили на сайті ВРЦіРО.

Рада Церков заявила про:

  • неприпустимість діяльності в Україні будь-яких організацій, у тому числі релігійних, центри та керівництво яких знаходяться в російській федерації;

  • невідворотність покарання для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії і церкви вони належать та чи мають якийсь сан;

  • рівність перед законом представників всіх релігій;

Учасники зустрічі наголосили, що у питаннях Національного заповідника «Києво-Печерська Лавра» держава насамперед захищає інтереси України та українського народу, що полягають у тому, щоб Лавра функціонувала, саме як православний монастир, відкритий для українських віруючих.

«Україна відома у світі високим рівнем релігійної свободи, релігійним плюралізмом, відсутністю «державної церкви», рівністю всіх релігійних організацій перед законом, розвиненим міжконфесійним діалогом та співпрацею між різними церквами», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У ще одній громаді на Львівщині хочуть заборонити УПЦ МП

В зустрічі взяли участь Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Віктор Єленський, Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, Перший заступник Голови Служби безпеки України Сергій Андрущенко та представники Апарату Верховної Ради України.

Нагадаємо, що правоохоронці передали до суду обвинувальний акт відносно «священнослужителя» УПЦ МП зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Шевченківський райсуд Києва призначив екснастоятелю Києво-Печерської лаври "митрополиту" УПЦ МП Павлу Лебедю цілодобовий домашній арешт на два місяці із забороною спілкуватися з вірянами через інтернет та соцмережі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!