Вибухи біля пунктів міліції у Львові: що вдалося з’ясувати?

3987 0
Управління СБУ Львівщини має певні напрацювання щодо вибухів у Львові біля опорних пунктів міліції, які відбулися 14 липня майже одночасно. Про під час прес-конференції заявив начальник Управління СБУ у Львівській області Віктор Андрейчук.
фото: zaxid.net

фото: zaxid.net

«За цим фактом порушено дві кримінальні справи. Нині активно ведемо розслідування. Є хороші напрацювання. Ми підійшли досить близько до фінішу. Там не все так, як могло видатись на перший погляд», - розповів Віктор Андрейчук. За його словами, найімовірніше, що зв’язку між цими терактами у Львові та подіями в Мукачево не простежується.

Читайте також: Львів робить висновки: як посилюватимуть безпеку міста?

Також він додав, що між цими вибухами та вибухом автомобіля біля Франківського райвідділу, який стався 25 червня, простежується зв’язок. «Ми спостерігаємо певну схожість почерку. У всіх трьох випадках було зроблено одну річ – використано гранату. У двох останніх з гранат були витягнуті запобіжні чеки і вставлені у коробку з під соку. Це два ідентичні вибухові пристрої. Людина просто копнула коробку і спрацював механізм. Ми пояснюємо громадянам, що у випадку виявлення підозрілого предмета не слід його чіпати, але тут таке сталося з працівником міліції», - сказав він.

Читайте також: Як львів’янам реагувати на підозрілі предмети. 5 правил

Щодо вибуху автомобіля, то, за словами Віктора Андрейчука, коробки з під соку не було, але принцип підриву був таким самим. «Почерк аналогічний. Якби оперативник перед тим, як сісти в машину, обійшов її і оглянув, то виявив би вибуховий пристрій. Треба бути пильними, бо в країні війна», - говорить він.

Нагадаємо, 14 липня, у місті спрацювали дві розтяжки з гранатами у дільничних відділках міліції на вулицях Плуговій та Липи, унаслідок чого постраждали двоє працівників міліції.

Джерело: Гал-інфо


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!