Викладача Львівської політехніки, який вмикав студентам порно, судили за іншою статтею

1665 0
Інцидент, який вважали за розповсюдження шкідливого програмного забезпечення, трапився ще у 2021 році
Фото: lp.edu.ua

Фото: lp.edu.ua

Галицький районний суд виніс вирок викладачу Національного університету «Львівська політехніка» Дмитру Зербіно, який під час контрольної роботи увімкнув на комп’ютерах першокурсників Інституту комп’ютерних наук зображення порнографічного характеру. Проте судили його за ч.1 ст.361-1 (Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут). 

Джерело: ЄДРСР

Згідно з вироком суду, викладач створив програмне забезпечення, яке розцінюється антивірусними програмами як шкідливе, а потім без згоди уповноважених осіб розповсюдив її на університетських комп’ютерах. 

Сам Дмитро Зербіно вказав, що вини не визнає, а лише створив програму, яку використовували для семестрової перевірки знань студентів і саме тому він реалізував у ній функцію, що блокує доступ до сторонніх програм та інтернету. Також додав, що не розповсюджував її, а усі студенти були повідомлені про ці функції та ніяк від цього не постраждали. 

Проаналізувавши усі аргументи обвинувачення, суд дійшов до висновку, що вина Дмитра Зербіно не доведена належними чином, відтак його визнали невинуватим у вчиненні злочину. Усі судові витрати, пов’язані із цією справою, поклали на державу. 

Читайте також: Викладача «Львівської політехніки» звинувачують у демонстрації порнозображень. Поліція проводить перевірку

Нагадаємо, про особливу контрольну для студентів-першокурсників Інституту комп’ютерних наук на своїй сторінці у Фейсбук написала Наталія Кіндратів, вона випускниця «Політехніки», журналістка. Дівчина розповіла, що під час тесту, який студенти проходили дистанційно, після кожного завдання програма демонструвала зображення порнографічного характеру.  

Тvoemisto.tv отримало відеозапис онлайн-заняття студентів першого курсу. На відео студент запитує викладача, навіщо він вставив у програму тестувань зображення із порно. Викладач пояснив, що це не порно-файли, а релаксійні картинки, які пов’язані зі зняттям стресу. Він каже, що студенти «мають право закривати очі чи відвертатися від екрану». Каже, що зображення він використовує за японською методикою навчання, відповідно до якої, людина повинна навчатися із задоволенням. 

Згодом деякі студенти «Львівської політехніки» висловили підтримку викладачеві, якого звинуватили у поширенні порнозображень. Відповідну заяву опублікували на сайті вишу.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!