Винниківська школа-інтернат стане науковим ліцеєм. Що зміниться

951 0
У школі облаштували кабінет робототехніки та відремонтували укриття.
ФОТО: LVIV1256.COM

ФОТО: LVIV1256.COM

Винниківську загальноосвітню санаторну школу мають переформатувати у науковий ліцей до 2027 року. Одним із профілів буде робототехніка, тому в межах трансформації там облаштували STEM-кабінет – кабінет робототехніки. Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Кабінет складається з двох приміщень. В одному приміщенні є стемлабораторія, яку використовують на уроках біології, хімії та фізики, в іншому – діє цифровий навчальний центр, де учні можуть користуватися ноутбуками, планшетами, проєктором, принтером, навчатися дистанційно, відвідувати уроки журналістики. У зимовий і літній період у кабінеті відбуваються денні безкоштовні табори.

Бюджет на облаштування кабінету склав 415 тис. грн, з яких 200 тис. грн виділили з обласного бюджету, 127 тис. – з бюджету м. Винники, і 88 тис. – спонсорські кошти.

Читайте також: На Львівщині до наступного року має з'явитися нова школа на 360 дітей 

Також у школі відремонтували укриття, яке розраховане на 600 осіб і вміщує усіх учнів та персонал.

«Для перетворення школи у науковий ліцей мають бути забезпечені відповідна матеріально-технічна база та підготовка педагогічного персоналу. Трансформація закладу у ліцей вже відбувається. Тут розвиватимуть інформаційно-технологічний профіль, робототехніку, комунікативні технології та спорт», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Для довідки

Згідно зі змінами до Закону «Про повну загальну середню освіту», які вступили в силу у 2021 році, до 2027 року в Україні мають впровадити реформу системи освіти (або реформу Нової української школи (скорочено – НУШ)). Відповідно до неї, з 2027 року шкільна освіта має поділятися на три рівні:

  • початкову (1-4 роки навчання);
  • базову (5-9 роки навчання). Базова школа називатиметься гімназією;
  • старшу профільну школу (10-12 роки навчання) – називатиметься ліцеєм.

 

В окремих випадках початкова школа може входити в склад гімназії або ліцею. Так само ліцей може містити в собі гімназію і початкову школу.

Нагадаємо, новостворений ліцей у Винниках працюватиме спільно з Львівським національним університетом ім. Івана Франка. А ліцей у Львові співпрацюватиме з Національним університетом «Львівська політехніка». Раніше повідомляли про запуск набору у 5-й клас цього закладу.  Для такої співпраці вже підписані меморандуми.

Юлія Кметик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!