Чи зменшились затори після ліквідації смуги громадського транспорту на Шевченка у Львові

4465 0
Час проїзду в напрямку від центру міста, а також через квазікільце, скоротився вдвічі.
ФОТО: ЮРА ДОБУШ/ЗАТОР НА КВАЗІКІЛЬЦІ

ФОТО: ЮРА ДОБУШ/ЗАТОР НА КВАЗІКІЛЬЦІ

У Львові після того, як на вул. Шевченка тимчасово ліквідували смугу для руху громадського транспорту в напрямку від центру міста, час проїзду по цій ділянці, а також через квазікільце, скоротився вдвічі. Про це повідомила пресслужба ЛМР. 

За словами керівника управління вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватка, в перший день ліквідації виокремленої смуги, 27 липня, трамваї долали ділянку між зупинками «Ярослава Мудрого» та «Єрошенка» за півтори-дві хвилини. До того цю відстань вони проїжджали за 5-7 хвилин. 

Читайте також: На Шевченка у Львові пробують зменшити затори. Що змінилося 

«Ще до увімкнення світлофорів на квазікільці трамваї та автобуси у вечірній час-пік витрачали до 13 хвилин на підйом від зупинки «Ярослава Мудрого» до зупинки «Єрошенка». Після увімкнення світлофорів на квазікільці цей час знизився до 10 хвилин, а завдяки тестовим змінам налаштувань світлофорів, в різні дні час проїзду між цими зупинками вдавалося зменшувати до 5-7 хвилин. Що, однак, є недостатнім для нормального функціонування громадського транспорту.

Відтак, для зменшення часу громадського транспорту в дорозі у минулий четвер, 27 липня,  міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення щодо тимчасової ліквідації смуги для громадського транспорту в напрямі від центру міста. Вже ввечері того ж дня трамваї долали цю ділянку лише за півтори-дві хвилини», – зазначив Павло Сирватка.

Також суттєво зменшився час в дорозі у вечірні пікові години автобусів та автомобілів на вул. Левандівській. Із увімкненням світлофорів цей показник складав 18-20 хвилин. В четвер, 27 липня, цей час зменшився до 16 хвилин. А в п’ятницю, 28 липня, коли водії  приватного транспорту почали активніше користуватися виокремленою смугою, час проїзду скоротився до 12 хвилин.

Читайте також: На одній з вулиць Львова хочуть за 9 млн грн хочуть облаштувати прибудинкові дороги й встановити дорожні знаки

Посадовець додав, що затримки на розв’язці Городоцька – Сяйво, при проїзді з центру на Левандівку, зменшились до значень нижчих, ніж на початку липня, коли світлофори на квазікільці ще не функціонували.

В управлінні вуличної інфраструктури ЛМР наголосили, що зміни в організації дорожнього руху, впроваджені протягом останніх тижнів на вул. Шевченка, не змінювали умови виїзду з Рясного на Левандівку та в центр. У цих напрямах час проїзду автобусів, трамваїв та автомобілів і у ранковий, і у вечірній піковий час значно зменшився, порівняно з ситуацією до реконструкції вул. Шевченка.

Нагадаємо, як раніше пояснив у коментарі Tvoemisto.tv очільник департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Олег Забарило, смуга громадського руху, яка є на квазікільці на вулиці Шевченка, тимчасово використовуватиметься для руху всіх видів транспорту. Такий варіант застосовуватимуть до реконструкції наступної черги вулиці Шевченка. Також окремі моменти адаптивного регулювання дозволять покращити рух на квазікільці. А минулого тижня міська комісія з безпеки дорожнього руху прийняла рішення тимчасово ліквідувати смугу для громадського транспорту на ділянці від вул. Луцького до входу на Янівський цвинтар, довжиною близько 250 м. 

 
Додамо, що французький архітектор Мартен Дюплантіер вважає, що курсування громадського транспорту на вул. Шевченка можна було б покращити. Доріжки з травою між трамвайними коліями – це спосіб освіжити місто та змінити клімат. 

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!