Як Львів сьогодні прощався з полеглими на війні захисниками. Фото

3419 0
Поховали воїнів на Личаківському кладовищі.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє Місто

У середу, 2 листопада, у Львові попрощалися з військовими, які загинули за Україну у боях з російськими окупантами Юрієм Орликом й Романом Денисом. Поховали військовослужбовців на Личаківському кладовищі. ;Tvoemisto.tv зафіксувало у фотосвітлинах, як прощалися з Героями.

Військовий Роман Денис народився у Львові 18 травня 1986 року. Навчався у середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №78. Закінчив Державний професійно-технічний навчальний заклад «Львівське вище професійне училище комп'ютерних технологій та будівництва» (тоді – Вище професійне училище № 48 міста Львова). Після завершення навчання проходив строкову військову службу. У мирний час працював водієм за кордоном, об’їздив майже всю Європу.

Протягом 2015-2017 років виконував бойові завдання в зоні проведення Антитерористичної операції у складі 46-го окремого штурмового батальйону «Донбас» 54-ї окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

Після повернення до цивільного життя продовжував працювати водієм. Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно повернувся з-за кордону та повторно вступив до лав 46-го батальйону. Загинув 27 жовтня. У полеглого залишилися батьки, двоє братів та дружина.

Військовий Юрій Орлик народився 9 січня 1973 року. Уродженець Владивостока, у ранньому віці з родиною переїхав до Львова, навчався у Ліцеї №10 імені святої Марії Магдалени. Професійно займався фехтуванням. Після закінчення 8-го класу вступив до колишньої Київської середньої загальноосвітньої школи-інтернату спортивного профілю.

Згодом повернувся до Львова та навчався у Львівському державному університеті фізичної культури імені Івана Боберського (тоді – Львівський державний інститут фізичної культури). Після завершення навчання проходив військову службу на посаді радіотелефоніста. У мирний час працював у столярному та мебельному цехах, а також у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Спільне українсько-канадське підприємство «РосанПак». Із початком повномасштабного вторгнення агресора став на захист Батьківщини у лавах 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. Загинув 25 жовтня.

Також у середу, 2 листопада, у Львові попрощалися ще з двома військовими Юрієм Лунем та Михайлом Митником.

Юлія Осим

Фото Іван Станіславський/ Твоє Місто

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!