Політична реклама

Як правильно доглядати за весняним взуттям

2936 0
Довгоочікувана весна настала , а разом з нею необхідність привести в порядок зимове взуття і сховати його в коробку, діставши при цьому взуття для нового сезону.

Тривалість життя ваших туфель безпосередньо залежить від декількох нескладних правил, пише bit.ua.

- Купуйте взуття за розміром, інакше воно швидко деформується і втрачає форму

- Купуйте якісне взуття , тому що навіть застосовуючи якісні засоби по догляду, ви не зробите з поганого взуття хороше

- Чистіть взуття хоча б раз на тиждень так, щоб крем для взуття добре вбирався в шкіру і шви

- Вибирайте взуття відповідно до сезону і кліматичних умов

- Не носіть постійно одну пару

- Давайте взуттю добре просохнути при кімнатній температурі

- Оберігайте взуття від впливу хімічних речовин

- Не дозволяйте часто промокати

- Доглядайте за взуттям відповідно до виду матеріалу, з якого воно виготовлено​​: щітки і креми повинні бути хорошої якості і відповідати типу взуття

- Ніколи не знімайте взуття наступаючи на задник.

Правила догляду

 1 . Використовуйте засоби по догляду за взуттям високої якості - вони будуть піклуватися про шкіру і сповільнювати процес її старіння. З марок взуттєвої косметики можна відзначити німецьких виробників, таких як Collonil або Patisson.

Для складних матеріалів: грубої шкіри , текстильних поверхонь взимку добре застосовувати спрей Timberland . Колір спрею або крему повинен максимально відповідати кольору поверхні шкіри. Як виняток , можна використовувати крем на відтінок світліше , але ніколи не використовуйте крем темніший від початкового тону взуття.

2 . Перед нанесенням крему ретельно очистіть поверхню взуття від бруду та пилу за допомогою сухої і чистої ганчірочки з мікрофібри , а в разі сильних забруднень - вологою . Крем наносьте на суху шкіру спеціальною губкою або щіткою. Через кілька хвилин, коли крем ввібрався , приступайте до полірування за допомогою м'якої щітки. Не використовуйте одну і ту ж щітку для взуття різного кольору.


 

3 . Засоби , якими можна чистити взуття із гладкої шкір , не підходять для нубука. Більшість фірм- виробників засобів для догляду за взуття пропонують спеціальні засоби для взуття з нубуку . Це можуть бути аерозолі, креми. Користуватися можна тільки тими, на яких написано, що вони підходять для нубука.

4 . При чищенні взуття із замші необхідно змахнути пил і легкі забруднення щіткою, а залиснілі місця протерти спеціальною гумкою (можна скористатися гумкою для олівця). При дуже сильному забрудненні замшеве взуття чистять щіткою, змоченою в теплій мильній воді з додаванням нашатирного спирту ( 1 столова ложка спирту на 5 столових ложок води), потім промивають холодною і підкисленою водою ( 1 чайна ложка оцту на літр води). Потім туфлі слід відполірувати м'якою безворсовой тканиною і потримати над парою, щоб відновити «пухнастість». Жирні плями можна видалити бензином або присипати тальком і зчистити через кілька годин за допомогою щітки.


5 . Взуття з нубуку та замші чиститься тільки в сухому стані. Для видалення бруду і пилу треба використовувати спеціальні щітки.  Забруднення з підошви і каблука можна видалити за допомогою вологої фланелевою тканини.

 

6 . Завершальний етап догляду - просочення взуття. Воно здійснюється за допомогою водовідштовхувальних засобів. Просочення для гладкої шкіри і нубука відрізняється. Тому звертайте увагу на інструкції із застосування. Дуже часто крем й віск для чищення та полірування мають водовідштовхувальні властивості.


7 . Гумове взуття , підошви топсайдери і кеди миються  водою і мильним розчином , за допомогою щітки або ганчірки з мікрофібри .

8 . Для практичності бажано встановлювати поліуретанову профілактику на шкіряні підошви, яка запобігатиме псування від вологи. Щоб зберегти і збільшити термін служби взуття обов'язково стежте за набійками на підборах.Міняти їх потрібно регулярно , щоб не пошкоджувати каблук.

9 . Уникнути появи тріщин і зморшок на шкіряній поверхні допоможуть колодки.Найкраще чистити і зберігати взуття зі вставленими всередину дерев'яними колодкам, оскільки вони зберігають оптимальну вологість взуття (як альтернативу можна використовувати папір).

10 . Зберігайте взуття в коробках , окремо від одягу. Щоб не заплутатися, підпишіть коробку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!