Як «Щедрик» допоміг американці відновити зв’язок з Україною та що задекларував ректор медуніверситету. Підсумки доби

756 0
Нині 3 січня та 679 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Акцент дня: Що задекларував ректор Львівського медуніверситету і яка у нього зарплата. Зокрема, три квартири, одну земельну ділянку, дві машини та майже 600 тис. гривень доходів.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 57 бойових зіткнень. Українська авіація  та підрозділи ракетних військ завдала ударів по 14 районах зосередження противника. Уражено 3 зенітно-ракетних комплекси, 2 пункти управління, артилерійську та радіолокаційну системи і ворожий склад паливно-мастильних матеріалів.

На Запорізькому напрямку, в районі Вербового, наші війська просунулися вперед, змусивши ворога покинути деякі позиції.

Читайте також: Якщо сантехніки і клерки не підуть до війська, тоді військо ворога прийде до них. Якщо сантехніки і клерки сьогодні не підуть до війська, тоді військо ворога прийде до сантехніків і клерків. Частину із них знищать, решту заженуть у трудові табори і мобілізують до чужої армії. Тому не треба ховатися від мобілізації, покладаючись на той мільйон українців, які зараз захищають Україну. Бо вони смертельно втомилися і скоро просто «закінчаться». Про це у своєму блозі в соцмережі пише відомий український романіст, а тепер військовий ЗСУ Артем Чех.

Тема дня: Як американка відновила зв’язок з Україною, вивчивши «Щедрик». Є українська колядка, яку ви чуєте щороку. Роблячи святкові покупки, готуючи різдвяні страви або дивлячись телевізор, ви чуєте її на задньому плані. Це пісня під назвою «Щедрик» – українська мелодія, відома у США та західному світі як «Carol of the Bells». Ця пісня, улюблена мільйонами, має унікальне, глибоко особисте значення для Марії, американки українського походження, яка плете маскувальні сітки у волонтерському центрі в Києві.

Ключові події:

1.«Звертайте увагу на сигнали повітряної тривоги», – Зеленський звернувся з проханням до українців. 2 січня внаслідок ворожої атаки загинуло 5 мирних людей.

На цю ж тему: Українська ППО збила найбільше «Кинджалів» за весь час. «За сьогоднішню ніч була використана рекордна кількість ракет Х-47М2 «Кинджал». Тому що з моменту першого «Кинджала», який ми збили 4 травня, їх було знищено 15 за весь час. Зараз за один раз їх збили 10 з 10. Оце і є рекордна кількість», – розповів речник ПС ЗСУ Юрій Ігнат.

Та: У Львові виплатять компенсації для мешканців будинків, які постраждали від ворожого обстрілу. За кожне вибите вікно місто компенсує 12 тисяч гривень, за вхідні двері – 8 тисяч;

2. Львівська облрада ініціює створення посиленого захисту музеїв та пам’яток Львівщини. Також просять зібрати позачергову сесію для обговорення наслідків терористичної атаки.

Читайте також: У Львові з-під завалів музею, який знищили росіяни, врятували бронзове погруддя Шухевича. Скульптура зазнала лише незначних ушкоджень;

3. Уряд ухвалив створення університетської лікарні у Львові. Йдеться про передачу майна виробничого підрозділу «Львівська клінічна лікарня на залізничному транспорті» філії «Центр охорони здоров’я» АТ «Укрзалізниця» до сфери управління Міністерства охорони здоров’я України для створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького.

Читайте також: Львів’ян просять здати кров. Куди і коли приходити. Кров приймають у робочі дні з 8:30 до 13:00 год. (деякі суботи – робочі) за адресою вул. Пекарська, 65. Донорам потрібно мати з собою паспорт або посвідчення водія;

4. Львівська міськрада відмовила у будівництві ЖК в Брюховичах. Планувалося, що в ЖК буде 15 квартир на 49 людей.

На цю ж тему: За 20 млн гривень хочуть продати будівлі бази відпочинку на Львівщині. Вона розташована на земельній ділянці комунальної власності площею 2,5000 га.

Та: У центрі Львова хочуть продати будівлю за 11,7 млн гривень. Раніше цей будинок належав Інститу банківської справи, проте наразі балансоутримувачем є Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти»;

5. На кількох вулицях Сихова нині не буде гарячої води. Перелік. Після завершення ремонтних робіт проведуть промивку вуличної водопровідної мережі.

Читайте також: Львів’янам пояснили, чому не всі картки зчитуються валідаторами у громадському транспорті. Є три причини.

Погода: На Львівщині прогнозують погіршення погоди. Нині, 3 січня, у Львівській області прогнозують вітер та мокрий сніг. Температура вдень 4 – 9° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!