Львів'янин, що переплив Ла-Манш, та як у Львові вперше підняли синьо-жовтий прапор. Головне

1334 0
Коротко розповідаємо про головні події за минулу добу.

Венеція планує стягувати плату з гостей міста та встановлювати квоти на візити з літа 2022 року. Заходи з контролю за припливом туристів обговорювали упродовж багатьох років, поки пандемія не вдарила по туристичній галузі у 2020-му. Тепер же з відновленням подорожей питання обмежень знову повернулося до порядку денного.

Італійське місто може почати вимагати від потенційних туристів заздалегідь резервувати час відвідувань, а на основних під'їзних шляхах до історичного центру встановлять турнікети. Детальніше про можливу вартість – читайте за посиланням.

Реакції на вакцинацію від коронавірусу. Почервоніння, біль, набряк в місці ін’єкції, лихоманка чи озноб є нормальними реакціями на щеплення від коронавірусу. Водночас, якщо такі симптоми не минули за декілька днів або ви відчуваєте погіршення самопочуття, то в такому разі слід звернутися до сімейного лікаря.

До Львова повернувся Віталій Ступак, що переплив Ла-Манш. Рейсом з Лондона до Львова повернувся Віталій Ступак – один з кількох українців, якому вдалося підкорити Ла-Манш. Свою перемогу львів’янин присвятив 30-річчю Незалежності України. В аеропорту спортсмена-аматора зустріли з квітами та привітаннями. Спортсмен-аматор успішно подолав щонайменше 35 миль (56 км) відкритої води за 14,5 год: заплив відбувся 20-го серпня і тривав з 8:30 до 23:04 год за британським часом.

Річниця з дня народження Альфреда Захарієвича. 26 серпня 2021 року виповнюється 150 років від народження Альфреда Захарієвича, майстра архітектури Львова першої третини ХХ ст., проєктанта найкращих львівських будівель доби сецесії, неокласицизму та раннього модернізму. До цієї дати у Львові підготували програму меморіальних екскурсій до пам’яток архітектури, пов’язаних з  життям та творчістю будівничого. Календар подій охоплює період з серпня по грудень 2021 року.

Документ української ідентичності. За Львовом спостерігала вся радянська Україна. Столиця Галичини стала натхненником національного відродження. Саме Львів трохи більше, ніж за рік до проголошення державної незалежності, одним з перших підняв синьо-жовтий прапор над міською Ратушею. Львівський історик Андрій Гречило був обраний депутатом 1-го скликання Львівської міської ради 1990-1994 років. Саме він став автором ухвали про підняття синьо-жовтого прапора над міською Ратушею.

Гарного початку тижня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!