Полковника і львівського підприємця затримали за розкрадання та скільки коштує оренда житла у місті. Підсумки доби

903 0
Нині 22 січня та 698 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 12:58, відбій – о 13:06. Це була, певно, найкоротша тривога за увесь період війни з рф.

Акцент дня: У Києві затримали полковника ЗСУ та львівського підприємця, які розкрадали бюджетні кошти. Правоохоронці провели понад 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові. У ділків вилучили майже 10 мільйонів готівки у гривневому еквіваленті, комп’ютери, мобільні телефони та чорнову бухгалтеріюз доказами злочинної схеми.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 68 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 10 районах зосередження противника. Уражені 1 пункт управління, 3 артилерійських засоби та ворожий засіб ППО.

Минулої доби російські окупанти завдали чергового авіаудару, застосувавши 10 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 8 ударних БпЛА знищено.

Читайте також: Чи потрібні додаткові документи чоловікам призовного віку для перетину кордону. Як повідомив заступник начальника штабу – керівник відділу організації прикордонного контролю Іван Баран, до постанови Кабінету Міністрів не внесли жодних змін щодо процедури перетину кордону, тож і документів додаткових не потрібно.

Та: «Укрпошта» випустила марки, щоб збирати донати на користь розвідки. Перший тираж поштових марок вийшов 30 червня 2023 року – у річницю звільнення острова Зміїний. Поштовий випуск – благодійний. Кошти від продажу марки підуть на придбання морського ударного дрона для воїнів-розвідників.

Ключові події:

1. У Львові встановили рекорд України з розгортання найбільшого прапора з підписами військових. Серед них був один Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також: Десяток міст потенційно можуть стати партнерами Львова. Садовий про візит до Вашингтона. Незабаром у місті очікують представників із США;

2. Скільки коштує оренда житла у Львові. Актуальні ціни. Галицький район Львова є найдешевшим за середньою вартістю оренди однокімнатних квартир, але найдорожчим у вартості трикімнатних. Найдорожчі однокімнатні квартири в Шевченківському районі Львову – 17 200 грн.

Читайте також: В яких університетах Львівщини зросла кількість вступників і скільки здобуває другу освіту. В абсолютних значеннях найбільший приріст зарахувань вступників на денну форму навчання у 2023 році порівняно з 2021 роком можна побачити в Національному університеті «Львівська політехніка», Львівському національному університеті природокористування, Національному лісотехнічному університеті України та Українській академії друкарства;

3. Для львівської лікарні придбали сучасний апарат для виявлення туберкульозу. Купили Bactec Mgit 960 для лабораторії Центру легеневого здоров’я в межах проєкту USAID.

Читайте також: За минулий рік через ДТП на Львівщині загинули 220 людей.  Найбільше – у жовтні.

Та: Які львівські вулиці тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Станом на 21 січня частково перекриті – п’ять;

4. У Львові представили футбольну команду військових з інвалідністю. Футбольний клуб «Покрова АМП» є базовою командою національної збірної України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок, яка восени посіла друге місце в Лізі Націй-2023.

Читайте також: Львів’яни стали призерами міжнародного турніру з боксу. В угорському місті Дебрецен завершився міжнародний турнір класу «А» Istvan Bocskai Memorial-2024;

5. Казуслав, Мелек і Агатангел. Які рідкісні імені обирали для дітей у 2023 на Львівщині. За рік зареєстровано 16 638 актових записів про народження.

Читайте також: Львів’ян закликають долучитися до прогулянок із собаками. У Домівці врятованих тварин наразі перебуває близько 100 собак, які потребують щоденного вигулу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!