Коли запрацює трамвайне депо на Промисловій, яке ремонтують за 3,5 млн євро. Фото

3547 0
Коли відкриється депо на вулиці Промисловій, то 70% транспорту виїжджатиме звідси, а 30% – з Городоцької.
Фото: Наталя Лазарович

Фото: Наталя Лазарович

Трамвайне депо на вулиці Промисловій, яке 7 років не функціонувало, зараз реконструйовують. Усі роботи ПП «Вір-Західбуд» має виконати впродовж року, але підрядники впевнені, що вдасться впоратися раніше – до травня-червня 2021 року.

Наразі у Львові працює лише одне трамвайне депо на вул. Городоцькій, 181. У «Львівелектротрансі» кажуть, що коли запрацює і це, то робота електротранспорту у Львові запрацює набагато краще.

Зокрема, у трамвайному депо під час реконструкції відновлять цех-профілакторій, який обслуговуватиме трамваї, встановлять нову систему теплопостачання, збудують очисні споруди, покращують електроосвітлення цеху, вентиляції, відремонтують побутові та адміністративні приміщення, а ще замінять колії та контактну мережу. Також у планах – обладнати нову сучасну мийку та облаштувати адмінкорпус для працівників.

За словами директора ЛКП «Львівелектротранс» Андрія Свищо, реконструкція трамвайного депо на Промисловій обійдеться у 3,5 млн євро. Контракт реалізовують у межах проєкту співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку.

За його словами, коли депо запрацює, «Львівелектротранс» зможе набагато ефективніше використовувати і експлуатувати наявний рухомий склад.

«Наразі трамваї виїжджають лише з депо на вулиці Городоцькій. Там лише одна колія, тому й великі черги. Вихід трамваїв на маршрути затримується на 1,5,-2 години, відповідно працівники повинні виходити на роботу швидше, аби встигнути і вчасно виїхати. Коли ж відкриється депо на вулиці Промисловій, зможемо чітко розмежовувати: 70% транспорту виїжджатиме звідси, а 30% – з Городоцької», – каже керівник «Львівелектротрансу».

До речі, значну частину рухомого складу, який знаходить на реконструйованому депо, вже списали. Його здають на металобрухт та утилізовують. Ту, що придатна, модернізують, осучаснять та зроблять доступними для маломобільних груп.

За словами Андрія Свищо, єдине, що може завадити реконструкції депо чи вчасно здати його для експлуатації, це посилення карантину у Львові.

Нагадаємо, 16 березня 2018 року Львівська міська рада, ЛКП «Львівелектротранс» та Європейський банк реконструкції і розвитку підписали Угоду про намір кредитного фінансування для проєкту модернізації громадського тролейбусного транспорту. Реконструювати депо хотіли чотири компанії: ТОВ «ІНКО ЛТД» (м. Пустомити), ПП «ВІР-Західбуд» (м. Львів), ТОВ «ВАТЦЕНРОДЕ» (м. Київ), Кобра, інсталаціонес і сервіціос, СА (Мадрид). Зазначається, що переможцем тендеру обрали компанію ПП «Вір-Західбуд», яка подала найдешевшу цінову пропозицією та відповідною компетенцією.

Ольга Шведа

Фото і відео Наталії Лазарович


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!