Яким буде наступний опалювальний сезон та хто зможе звільнитися з військової служби восени. Підсумки доби

1027 0
Нині 21 серпня та 544 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото ілюстративне: ЗСУ

Фото ілюстративне: ЗСУ

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулось понад 25 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу противника. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 3 артилерійських засоби на вогневих позиціях.

Читайте також: Хто і за яких умов може звільнитися з військової служби восени. Під час воєнного стану військові можуть звільнитися за такими підставами:

  • 1) за станом здоров’я ― на підставі висновку (постанови) військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби з виключенням з військового обліку або про непридатність до військової служби з переоглядом через 6−12 місяців;
  • 2) через досягнення граничного віку несення служби;
  • 3) у зв’язку з набранням законної сили обвинувальним вироком суду, яким призначено покарання у виді позбавлення волі, обмеження волі або позбавлення військового звання;
  • 4) за сімейними обставинами.

Та: Львівський активіст пройшов пішки майже 100 км, щоб допомогти пораненим бійцям. Попередньо зібрана сума пожертв становить 410 тис. грн.

А також: У школах Львова планують відкрити центри національно-патріотичного виховання. Зараз функціонує один в Галицькому районі. До жовтня планують відкриють ще п’ять.

Ключові події:

1. Данія передасть Україні 19 винищувачів F-16. «Від початку війни Данія була на вашому боці, бо ваша свобода – це наша свобода», – зазначила прем’єр-міністерка Метте Фредеріксен.

Читайте також: «Наступний опалювальний сезон буде важким», – Козицький. «Є спільне розуміння, що наступний опалювальний сезон буде важким. Ми не маємо ілюзій щодо намірів країни-агресора. Ми бачимо, що НЕК Укренерго забезпечує свої підстанції обладнанням і матеріалами для відновлення, щоб збільшити доступну потужність в енергосистемі Львівщини. Зі свого боку місцеві компанії роблять все можливе для підготовки своїх обʼєктів. Ймовірність нових атак висока, отже високою має бути наша готовність до можливих вимушених відключень», – зазначив голова ОВА;

2. На Львівщині на продаж за понад 31 млн грн виставили спиртзавод. Аукціон відбудеться 5 вересня.

Читайте також: Обміняти старі лампи в «Дії» тепер можуть ОСББ і соціальні установи. Як подати заяву. Українці уже обміняли понад 20 млн старих ламп.

Та: У Львові облаштують станції для зарядки електромобілів. Локації. Їх облаштують у різних районах Львова;

3. Трагічно загинув голова однієї з громад на Львівщині. Міський голова Добромиля Петро Куляс загинув в аварії. Його авто в’їхало в дерево в селі Зоротовичі. Водій загинув відразу, пасажирів в машині не було.

Читайте також: З початку року на Львівщині сталося понад 300 ДТП. Загинуло 38 людей. Лише у липні сталося 49 ДТП з потерпілими за участю пішоходів, в яких травмувалося 50 осіб і 5 людей загинуло;

4. На Львівщині перекриють рух на автодорозі Ясенів-Золочів. Схема об’їзду. Йдеться про ділянку дороги між селами Єлиховичі та Хомець.

Читайте також: Топ-5 веломаршрутів на відстані до 40 км від Львова. Один з учасників Львівської асоціації велосипедистів Дмитро Гурин розповів Tvoemisto.tv про різні маршрути, як для початківців, так і для впевнених велосипедистів;

5. Церковні свята у вересні. Коли відзначатимуть за новим календарем. Очікуються такі Великі свята:

  • Різдво Пресвятої Богородиці (Перша Пречиста) – 8 вересня (раніше 21 вересня);
  • Воздвиження Чесного Хреста Господнього – 14 вересня (раніше 27 вересня).

Читайте також: У львівських кав’ярнях надаватимуть знижку на каву. За якої умови. Львівським кав’ярням пропонують надавати знижки клієнтам при купівлі напоїв зі собою у власне багаторазове горнятко. Це сприятиме популяризації відповідального споживання та принесе місту економічну вигоду завдяки зменшенню витрат на вивіз відходів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!