Який головний символ цьогорічного Різдва у Львові та нічна повітряна тривога на Львівщині. Підсумки доби

1284 0
Нині 4 грудня та 649 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Roberto Nickson for unsplash

Фото: Roberto Nickson for unsplash

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 13:03, відбій – о 14:35. Фіксувався зліт МіГ-31К. О 02:23 через загрозу загрозу ударних БпЛА в області оголошували другу тривогу. Як повідомляв голова Львівської ОВА Максим Козицький о 02:50 «Шахеди» прямують на Львів. Згодом він попередив: «Перемишляни обережно». О 04:51 пролунав відбій повітряної тривоги.

Загалом, як повідомляли Повітряні сили ЗСУ, російські війська у неділю ввечері запустили з окупованого Криму ударні безпілотники «Шахед», о 02:22 вони долетіли на захід країни, о 03:34 повітряну тривогу оголосили на Закарпатті.

За даними Генштабу (станом на 06:00), у ніч на 4 грудня окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши керовану ракету Х-59 та 21 БпЛА типу «Shahed-136/131». 16 ворожих дронів та керовану ракету Х-59 знищено.

Ситуація на фронті: За добу відбулося 68 бойових зіткнень. Українська авіація завдала 8 ударів по районах зосередження противника, 2 по – ЗРК та ще 2 по його складах боєприпасів.  Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по важкій вогнеметній системі залпового вогню противника та зенітному ракетно-гарматному комплексу «Панцир».

Читайте також: Мобілізація у грудні. Що зміниться та кому видаватимуть повістки. Мобілізувати можуть військовозобов’язаних та резервістів від 18 до 60 років.

Акцент дня: Головний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло. Невдовзі свято Різдва. У Львові встановили головну ялинку, а також вже підготували різні тематичні заходи. Керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь розповіла Tvoemisto.tv про те, як обирали критерії та символи для відзначення одного із найважливіших християнських свят, а також пояснила, чому це важливо.

Цитата дня: «Перший символ Різдва, навколо яких ми хочемо обʼєднати всіх цьогоріч, – це світло. Світло сьогодні дарує віру, зігріває і несе памʼять. Це свічка за родинною вечерею, це окопна свічка, якою рятуються наші воїни за сотні кілометрів від дому, це лампадка, засвічена за загиблими…»

Ключові події:

1. Що робити при переохолодженні та обмороженні. Поради лікарів. У МОЗ зазначають, що холодова травма або переохолодження – один із найбільших ризиків (разом із переломами кінцівок), які несе із собою зима. Загальне переохолодження розвивається поступово і є дуже небезпечним.

Читайте також: Коли були найхолодніші зимові дні у Львові за всю історію спостережень. Найхолодніша ніч на Львівщині була 10 лютого 1956 року – -29,5° вночі. В той час як найтепліший день був 25 лютого 1990 року – 17,7°;

2. Пункт перетину кордону на Львівщині відкриють для проїзду великовагових вантажівок. Деталі. «З 01:00 (за київським часом) 4 грудня 2023 року у напрямку з України до Польщі розпочнеться здійснення пропуску порожніх великовагових транспортних засобів загальною дозволеною масою понад 7,5 тонн (крім порожніх неочищених цистерн). Заїзд вантажівок у пункт пропуску здійснюватиметься в порядку загальної черги», – зазначають прикордонники.

Читайте також: На зимове утримання автомобільних доріг на Львівщині витратять понад 14,5 млн грн. Кошти на це виділять з державного бюджету України.

Та: Які вулиці тимчасово закриті для проїзду у Львові. Перелік. Станом на 3 грудня для проїзду перекриті частково 5 вулиць;

3. На Львівщині планують продати право оренди на земельну ділянку за понад 46 тис. гривень. Йдеться про ділянку у 16 гектарів, яка розташована на території Золочівської територіальної громади.

Читайте також: Укрзалізниця повернула «Лижний експрес» Київ – Славсько. Рейси з Києва відправлятимуться о 6:11, а до станції Славсько прибуватиме о 14:00. Зворотні ж рейси зі Славсько стартуватимуть о 14:30, а прибуватиме у Київ о 22:26;

4. У Львові протягом місяця прилаштували понад 25 домашніх улюбленців. У притулку ЛКП «Лев» все ще залишається 75 тварин, які чекають на нових господарів.

Читайте також: Безкоштовна вакцинація домашніх улюбленців від сказу у Львові. Де та коли можна зробити. Оплата лише за послугу ін’єкції – 41,13 грн;

5. Як львів’янам подарувати добро на Свято Миколая. Добірка ініціатив. Допомогти можна як фінансово, так і безпосередньо подарунками.

Читайте також: Малюнки маленьких львів’ян виставили у парламенті Норвегії. Кошти, вилучені від експозиції малюнків, скерують на потреби українських військових.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!