Їсти корисно. Три заклади здорового харчування у Львові

26520 0
Страви здорового харчування набувають все більшої популярності. Все частіше люди віддають перевагу корисній їжі із натуральних продуктів. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про заклади здорового харчування у Львові.
фото: Дарини Романець

фото: Дарини Романець

Кафе «Смаколик»

Особливості. У кафе запевняють, що  їжу з натуральних продуктів готують технологічно просто – на парі, відварюють, запікають у печі. Також не використовують солі та приправ, щоб зберегти натуральний смак та корисні  властивості  продуктів. Два рази протягом місяця для відвідувачів готують «Спеціальну пропозицію», у якій представлені фірмові страви. Заклад має власну кондитерську. Для тих, хто слідкує за фігурою, тут пропонують тістечка без борошна.  Кухня також приймає індивідуальні замовлення від гостей на приготування страв відповідно до тої чи іншої дієти. 

Дизайн. Інтер’єр виконаний у стилі рор-art і поєднує червоний, білий та чорний кольори.

Кухня. Представлені у закладі страви є класичними для львівського регіону. Готують їх, переважно, з місцевих продуктів. У меню є салати, перші та другі страви, гарніри, напої, десерти та випічка.

Серед найчастіших замовлень у закладі називають заварні тістечка «Птисі», рецепт яких тримають у секреті. Вони є родзинкою закладу та коштують 21 гривню. 

 Кафе випікає власний хліб: кукурудзяний, трав’яний, гречаний. Популярними також є  торти «Спартак» та «Шоколадний кутик». Представлена продукція «Зеленого дому»: варення, соління, маринади, трав’яні чаї, соки та інше. 

 Пообідати в «Смаколику» можна у середньому за 140 грн. 

Адреса. Вулиця Михальчука, 5. 

 

Вегетаріанське арт-кафе «Green»

Особливості . У меню закладу  відсутні страви із  риби, м’яса та яєць. Уся їжа готується за принципами здорового харчування: без консервантів та харчових додатків. Навіть, якщо ви не вегетаріанець чи не веган, тут зможете скуштувати різні сироїдні страви. 

У кафе час від часу влаштовують чайні церемонії, концерти, ранкові медитації. Кожної п’ятниці відбувається мантра-акустика, а в неділю діє кулінарна школа.

Шеф-кухар закладу полюбляє дивувати новими стравами. Меню змінюється кожного сезону, яких є три.

Дизайн. В інтер’єрі закладу переважає палітра зелених кольорів, є рослини. Із березня і до осені на столиках стоять живі квіти або трави, що створює відчуття свіжості.

Кухня. У арт-кафе називають дві найпопулярніші страви, які існують з часу його відкриття: «Салат з руколою та авокадо» (61 грн.) і «Веггі бургер» (49 грн.) Також відвідувачі полюбляють банановий пудинг.

Серед популярних десертів – торт «Спартак». Також представлені десерти без цукру та із використанням рослинного білка, який теж має свій секрет приготування. Кафе виготовляє власне морозиво із натуральних продуктів. У меню є кава без кофеїну.

«Львів – місто кави. Тому ми не могли не додати її в меню»,– говорить шеф-кухар закладу Вадим.

Кафе вегетаріанське і не пропонує алкогольних напоїв, але у меню є безалкогольний Глінтвейн, який на свята готується за особливим рецептом.

У середньому обід у  вегетаріанському арт-кафе «Green» коштує  110 - 140 грн.

Адреса. Вулиця Братів Рогатинців, 5

 

Кафе «SOWA»

Особливості. Особливістю цього закладу є бельгійські вафлі (гофри), яких у меню понад 20 видів. Тут їх можна скуштувати не лише із солодкими наповнювачами, але також із овочами, грибами, лососем тощо. Кафе не використовує напівфабрикатів, усі страви готують зі свіжих продуктів, які закуповують кожного дня. А кава – лише свіжої обсмажки.

У приміщенні є дитячий стільчик, а також куточок для дітлахів, де вони можуть малювати і залишати свої «творіння», кращі з яких почіпляють на стіну.

«Ми  також відкриті для людей  із собаками. Якщо собака великий, то це не біда. Головне, щоб був чемний», – говорить власниця Роксолана.

Дизайн. Інтер’єр кафе дотримується скандинавського стилю. У приміщенні переважають світлі кольори, на фоні яких виглядають з поличок маленькі сови.

Кухня. Основою меню цього закладу є гофри, які готують із натуральних інгредієнтів, що є принциповою рисою кафе. Відвідувачі полюбляють гофри із ягідно-сирковим соусом (45грн.) або з куркою та овочами (55 грн.) Серед напоїв – крафтові чаї. Наприклад, чорничний чай готується не з листя рослини, а саме з ягід. Також є авторський напій – «Мокко фрапучіно від SOWA» (37 грн.). Меню оновлюється кожні 4 сезони.

У середньому в кафе «SOWA» можна поїсти за 80 грн.

Адреса. Вулиця Староєврейська, 40.

Читайте також: Де у Львові «поїсти на ходу»: концептуальні заклади вуличної їжі

Підготувала Дар’я Романець

Фото автора

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia*


 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!