«Із 15 тисяч вміють воювати лише три», – Зеленський про загрозу з Придністров’я

1886 0
Президент стверджує, що для України це може бути викликом, але великої загрози не бачить.
Президент України Володимир Зеленський/Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський/Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1 заявив, що Україна не розглядає як серйозну загрозу можливість наступу росіян з території невизнаного Придністров’я. Зеленський каже, що угруповання у Придністров’ї не дуже готове, адже з 15 тисяч військових воювати вміють лише до 3 тисячі людей, передає Європейська правда. 

«У Придністров’ї може бути атака, там 100% людей контролює росія. Військові там як місцеві, так і росіяни. Там може бути до 15 тисяч угруповання, але воно не дуже готове. У них немає кордонів з рф, тільки з нами і Молдовою. Додаткових військових вони можуть мати тільки з неба, висадка десанту тощо. Ця частина угруповання, якщо вони підуть, ми їх не дуже боїмося, тому що там з цих 15 тисяч вміють воювати до 3 тисяч людей. Це може бути викликом, але ми не бачимо там дуже великої загрози», – сказав президент.

Читайте також: путін хоче почати війну в Придністров’ї і ввести воєнний стан у росії, розвідка США

Зазначимо, що за даними американської розвідки, президент росії володимир путін на тлі безуспішної «спецоперації» в Україні, ймовірно, оголосить воєнний стан у рф та розв'яже війну на окупованій території Молдови. 

Нагадаємо, що у Придністров’ї сталася серія терактів після 22 квітня, коли представник армії рф заявив, що завданням російських військ на «другій фазі спецоперації» в Україні є встановлення «повного контролю над Донбасом та Південною Україною». Увечері 26 квітня Генштаб ЗСУ повідомляв, що на території невизнаного Придністров’я підрозділи оперативної групи російських військ приведені у повну бойову готовність. Влада невизнаного Придністров’я заперечила ці повідомлення.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!