За минулий рік на залізничних переїздах Львівщини зафіксували 8 ДТП

482 0
Всі випадки дорожньо-транспортних пригод допущені через порушення Правил дорожнього руху України.
Умовне фото

Умовне фото

Упродовж 2023 року на залізничних переїздах Львівщини зафіксували 8 ДТП. Загалом на об’єктах західного регіону сталося 63 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 10 осіб загинули та ще 10 отримали травми. Про це повідомили в управлінні транспорту та зв'язку.

Всі випадки дорожньо-транспортних пригод допущені через порушення Правил дорожнього руху України водіями транспортних засобів при проїзді залізничних переїздів, зокрема ігнорування ними показань заборонної світлофорної і звукової сигналізації. 

В момент увімкнення переїзної сигналізації поїзд вже знаходиться на відстані менше 1000 метрів та з’явиться в межах переїзду через 30-40 сек. Зважаючи на значну вагу поїзда та швидкість його руху, гальмівний шлях поїзда складає близько 1000 м. Тому машиніст не зможе миттєво зупинити поїзд, помітивши автомобіль на переїзді, навіть застосувавши екстрене гальмування.

Читайте також: Біля Львова потяг на смерть збив чоловіка

Зазначимо, що порушення правил проїзду залізничних переїздів тягне за собою кримінальну відповідальність, може спричинити  значні матеріальні збитки та призвести до непередбачуваних тяжких наслідків із втратою людського життя.

Нагадаємо, що у 2023 році на Львівщині зареєстрували 2001 ДТП з потерпілими, що на 200 більше ніж у 2022 році. У минулому році в ДТП на Львівщині травмувалося 2625 осіб та загинуло 220 людей.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!