Чому на Львівщині можуть закрити майже 50 шкіл та Буданов не виключає наступ України у 2024. Підсумки доби

1146 0
Нині 8 квітня та 775 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото ілюстративне: Укрінформ

Фото ілюстративне: Укрінформ

Акцент дня: На Львівщині можуть закрити майже 50 шкіл. У чому причина. «Закривати або не закривати таку школу – це повноваження громади. Постанова Кабміну не говорить про закриття шкіл. Йдеться про те, що вони не будуть отримувати державної субвенції. Але якщо громада має можливість утримувати цю школу, то це буде виключно рішенням територіальної громади, яка на місці передбачає таку доцільність. Ми можемо лише дати наші рекомендації. Шкіл 1-3 ступеню, де вчиться менше ніж 45 учнів, на Львівщині немає. Є такі школи лише 1-2 ступеню», – пояснила заступниця директора Департаменту освіти і науки Львівської ОВА Мар’яна Дмитрів.

Ситуація на фронті:За даними  Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 76 бойових зіткнень, найбільше на Бахмутському та Новопавлівському напрямках, відповідно 31 та 22. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 16 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 – по пункту управління, 5 – по зенітно-ракетних комплексах і 1 – по вежі зв’язку. Уражено зенітно-ракетний комплекс, пункт управління БпЛА та ворожу артилерійську систему.

Уночі російські окупанти знову атакували Україну, застосувавши 24 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 17 ударних БпЛА знищено.

Читайте також: Буданов заявив про наступ росії навесні, але й не виключив український наступ в цьому році. «Ситуація досить складна, але вона під контролем», – запевнив він.

Та: На Львівщині чоловік змінив релігію, щоб не йти воювати. чи уникнув він мобілізації. Суд визнав чоловіка винним за ст. 336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі.

Тема дня: Три заповідники на Львівщині, які варто побачити. Йдеться про «Древній Звенигород», «Давній Пліснеськ» і «Стільське городище». Директорка департаменту архітектури та розвитку містобудування Львівської ОВА Олена Василько під час інтерв’ю Tvoemisto.tv рекомендувала відвідати ці території, адже, за її словами, там дуже гарно і можна цікаво провести дозвілля.

Ключові події:

1. На Львівщині у трьохсот людей виявили рак шлунка за 2023 рік. Що відомо про захворювання. Рак шлунка на ранніх стадіях розвивається безсимптомно. На пізніших стадіях в людини з’являються так звані шлункові симптоми – дискомфорт у верхній частині живота, болі, які часто асоціюють з гастритом, відрижка, погане травлення, анемія, втрата апетиту чи зниження ваги;

2. На Львівщині загинули 54 людини у ДТП від початку року. Станом на 3 квітня 2024 року на автодорогах області сталось 2485 аварій.

Читайте також: У Львові затвердили новий перелік зупинок громадського транспорту. Загалом їх у списку 1131, їх назви переклали англійською мовою;

3. Яка ситуація з відновленням системи е-квитка після хакерської атаки у Львові. 90 тисяч пільгових ЛеоКарт вже відновили.

Читайте також: У Львові зробили пониження більше 200 тротуарів від початку року. На них встановили тактильну плитку;

4. Де на Львівщині можна зайнятися активним відпочинком на воді. В області є декілька локацій.

Читайте також: У Домівці врятованих тварин лелека, яку виходили з пташеняти, звила гніздо. Вона живе у притулку з весни 2023 року;

5. Виставки у Львові, які варто відвідати.

На цю ж тему: У Львові відкрили виставку фотокнижок, які об’їхали пів світу. Dummy Award – це міжнародний конкурс на найкращий неопублікований макет фотокниги року, у якому з 2010 року беруть участь фотографи з усього світу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!