За ухилення від призову мешканця Львівщини засудили на три роки

1097 0
Чоловік без поважної причини не з’явився до ТЦК та СП для проходження служби.
ФОТО: 24 КАНАЛ

ФОТО: 24 КАНАЛ

Мешканця Стрийщини засудили на 3 роки позбавлення волі за ухилення від військового призову. Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівської області. 

Встановлено, що оглядом військово-лікарської комісії обвинуваченого визнано придатним за станом здоров’я для проходження військової служби. Відповідно, тоді ж йому була вручена бойова повістка, згідно якої той мав з’явитися для призову на службу до лав ЗСУ у зв’язку з мобілізацією. Однак чоловік без поважної причини не з’явився до ТЦК та СП для проходження служби. Відтак, порушив вимоги законодавства та ухилився від військового призову.

Читайте також: Мобілізація у грудні. Кому видаватимуть повістки

Нагадаємо, неявка на виклик до територіального центру комплектування та соціальної підтримки карається адміністративним штрафом або кримінальною відповідальністю.

У разі неприбуття за викликом за першим або другим видом повістки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки особі загрожує адміністративний штраф у розмірі: за перше порушення від 100 до 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (1700-3400 грн), а в разі повторного порушення протягом року від 200 до 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 – 8500 грн).

За ігнорування повісток третього або четвертого виду – кримінальна відповідальність від обмеження волі до 3 років до позбавлення волі від 3 до 5 років.

Які є види повісток, хто може отримати повістку та чи можуть їх вручати чоловікам через родичів читайте тут.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!