За яких умов поки що в Україні видаватимуть і паперові лікарняні. Пояснення

1195 0
Це стосується продовження і закриття листків непрацездатності, які були оформлені до 1 жовтня.
Фото: vsim.ua

Фото: vsim.ua

Попри те, що з 1 жовтня в Україні лікарняні почали оформлювати в електронному форматі, ще залишилися чотири випадки, за яких довідки видаватимуть у паперовому вигляді. Про це повдіомляє Громадське з посиланням на міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка.

Зокрема, це стосується продовження і закриття листків непрацездатності, які були оформлені до 1 жовтня. Також паперові довідки дозволяють отримати тим, у кого сплив термін можливості внести зміни до медичного висновку.

Читайте такожУ Львові діткам проведуть операції на вусі за участі бельгійських лікарів

«У таких випадках це буде розглядатися на базі лікарського закладу консультативною комісією, підписуватися безпосередньо керівником закладу», — пояснив очільник відомства.

Третій випадок — якщо виникне технічна проблема і впродовж семи днів не буде змоги передати дані з електронної системи охорони здоров’я до Пенсійного фонду.

Паперові бланки видаватимуть і тим, хто оформлює довідку на отримання лікарняного за формою № 147/о при народженні дитини.

Нагадаємо, що з 1 жовтня в Україні майже всі лікарняні почали оформлювати в електронному форматі. Лікар муситиме внести дані до електронної системи охорони здоров’я. Цю систему обіцяли повноцінно запустити ще з 1 вересня. Але через те, що не всі лікарні встигали, дату перенесли на 1 жовтня. Загалом система е-лікарняних запрацювала у тестовому режимі з 1 червня 2021 року. Але на початок осені з 3 тисяч закладів у електронній системі змогли працювати лише 2,2 тисячі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!