Київ

Закинуту будівлю на Київщині перетворили на житло для 19 родин переселенців

622 0
Весь проєкт гуртожитку коштував $720 тисяч, з яких $600 тисяч виділила польська будівельна компанія
Фото: КОДА

Фото: КОДА

Гуртожиток для 19 родин переселенців, які втратили житло під час вторгнення, відкрили в селі Михайлівка-Рубежівка на Київщині. Про це повідомив голова КОДА Руслан Кравченко.

Гуртожиток створили силами Ірпінської міськради, благодійного фонду «ЖИТЛО для ВПО» та польської компанії «Dom Development». Ще рік тому це була закинута двоповерхова будівля.

Роботи стартували на початку червня минулого року.

Занедбана будівля стала Центром соціалізації для ВПО. Тут облаштували сучасні смартквартири. Наразі в них мешкатимуть 53 особи. Зокрема, багатодітні сім’ї, соціальні працівники, лікарі, вчителі, працівники комунальних служб тощо.

Нові оселі – соціальне житло, яке протягом 10 років не передаватиметься у приватну власність.

Відремонтована будівля має сучасний вигляд, тут облаштована каналізація та підведений газ. Споруда пристосована для людей з обмеженими можливостями.

Квартири повністю відремонтовані, звукоізольовані, обладнані кухонними меблями, мають окремі ванні кімнати.

Весь проєкт гуртожитку коштував $720 тисяч, з яких більшу частину — $600 тисяч виділила польська будівельна компанія. Тому на фасаді є мурал-символ дружби між двома країнами.

Територію біля будівлі облаштують навесні.

Загалом на Київщині сьогодні зареєстровано понад 330 тис. внутрішньо переміщених осіб. В області функціонують 32 місця тимчасового поселення внутрішньо переміщених осіб, в тому числі 17 модульних містечок.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!