Заступник директора Львівського цирку незаконно виписував премій на понад 200 тис. гривень

1836 0
Також його визнали винним за підробку службових документів.
Фото: Wikipedia

Фото: Wikipedia

Галицький райсуд Львова визнав заступника директора Львівського державного цирку Любомира Голика винним  у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем, а також службовій підробці. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 

Згідно з вироком суду, Любомир у період з 2017 до 2019 року 6 разів безпідставно виписував собі та певним працівникам премій на суму у понад 200 тис. гривень. Окрім цього, в наказі про преміювання працівників Голик підробляв пдіпис директора підприємства. 

Таким чином він завдав державному підприємству «Львівський державний цирк» шкоди на 256 тис. гривень. Свою вину у вчиненні злочину підсудний визнав та зазначив, що за 10 років роботи неодноразово підписував документи від імені директора, адже мав на це повноваження. Проте суд не взяв це твердження до уваги. 

Читайте також: Керівника львівської онколікарні внесли в реєстр корупціонерів

Суддя Віталій Радченко визнав Любомира Голика винним за ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення), ч. 2 ст. 191 та ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. За вчинені злочини чоловіку присудили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, з позбавленням права протягом 3 років обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Нагадаємо, що колишнього керівника громадської організації «Корпус сприяння армії» і екс-депутата Рудківської міськради Михайла Міхняка оголосили в розшук через сприяння ухилянтам у втечі за кордон. 

 Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!