Завтра у Львові перекривають Левандівську. Як рухатиметься транспорт

4375 0
Автобус №11 не курсуватиме взагалі.
Фото: Тарас Бабенчук

Фото: Тарас Бабенчук

Завтра, 7 березня, у Львові закривають на ремонт частину вулиці Левандівської, де облаштовують квазі-кільце. Низка автобусів курсуватмме за зміненим маршрутом.

Читайте також: Як на Шевченка у Львові будують кільце. Фото, відео

Тож від завтра автобус №17, що курсує від протезного заводу до вулиці Щурата, їхатиме вулицями Сяйво та Городоцьку. Нічний автобус №6Н замість вулиць Сяйво, Широкої та Левандівскої буде їхати вулицями Ковча, Винниця, Тунельна і проспектом Чорновола. Цей автобус сполучає площу Різні з Рясним-2. Повернути транспорт за звичними маршрутами планують після 31 серпня.

Автобус №11, що курсував з просп. Червоної Калини до Рясне-2, на період ремонтних робіт тимчасово не їздитиме, натомість його маршрут майже повністю дублює автобус №47а. На нього обіцяють випустити на 5 автобусів більше.

Приміські автобусні маршрути, що курсують на автостанцію №4 (вул. Шевченка, 105), перенесуть на автостанцію «Західна» (вул. Городоцька, 359).

Додамо, що кільце на Шевченка почали будувати 31 січня. Роботи виконує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл» за 89,6 млн грн. Саму вулицю Шевченка реконструюватимуть у три етапи: будуватимуть кільце, далі візьмуться за реконструкцію другої ділянки – вулиці від Хорватської до Ярослава Мудрого, й далі до Залізничної. У бюджеті розвитку на 2020 рік на відтинок від Хорватської до Ярослава Мудрого заклали 61 млн грн, а на частину вулиці від Ярослава Мудрого до вул. Залізничної – лише 19 млн грн зі 140 млн грн необхідних. Загалом реконструкція вулиці Шевченка має тривати два роки.

Читайте також: У Львові погодили будівництво нової вулиці на Левандівці. Схема

Нагадаємо, проєкт реконструкції вулиці розробили у 2013 році. Тоді ЛКП «Львівавтодор» замовив проект у ТзОВ «Трамдорпроект». Частково кошти на ці роботи виділив ЄІБ. Торік проєкт доопрацювали та затвердили на засіданні виконкому.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!