Завтра у Львові попрощаються із двома Героями. Що про них відомо

1439 0
Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Завтра, 3 серпня, у Львові попрощаються із Андрієм Лабецьким та Григорієм Іванюком, що загинули у боях за Україну. Львів'ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Джерело: пресслужба ЛМР

Чин похорону Андрія Лабецького розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Григорія Іванюка розпочнеться о 12:00 у храмі Пресвятої Трійці (Рясне, вул. Шевченка, 311а), о 14:00 відбудеться поховання на Ряснянському цвинтарі (вул. Лукасевича, 11а). 

Що про них відомо

Григорій Іванюк (19.03.1979-28.07.2023) Уродженець села Майдан Львівської області. Згодом родина переїхала до Львова. Навчався у Ліцеї №94 Львівської міської ради. Згодом здобув професійно-технічну освіту. У мирний час працював у будівельній сфері та взуттярем. Протягом 2015-2016 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у лавах 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського Військово-морських сил Збройних Сил України. Григорій Іванюк вважав своїм особистим обов’язком боронити державу від окупанта. Із початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання на східному напрямку у складі 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. На фронті опанував професію бойового медика. У Героя залишилися батьки, дружина, двоє дітей, сестра та брат.

Андрій Лабецький (08.03.1971-25.07.2023) Уродженець міста Турка Львівської області.  Свій бойовий шлях розпочав у 2018 році. У період проведення операції Об’єднаних сил брав участь в обороні України на Маріупольському напрямку, поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Талаківка, Чермалик, Горлівка та Торецьк.  Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації брав участь в боях на території Київської області. Наприкінці березня доєднався до зведеної групи спеціального призначення та виконував бойові завдання у Запорізькій області.

Протягом останнього періоду боронив державу на східному напрямку у лавах 67-ї окремої механізованої бригади «Добровольчий Український Корпус» Сухопутних військ Збройних Сил України.  Відзначився тим, що зберіг життя цілого взводу, також активно допомагав в евакуації поранених та цивільних. Побратими згадують, що Андрій Лабецький був справжнім прикладом для наслідування: виважений та відданий державі, він повсякчас тренувався і підтримував власну фізичну форму.  У Героя залишились брат, друзі і побратими.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!