Жінці, яка живе з четвертою стадією раку вісім років, допомогли у Львівському онкоцентрі

3127 0
Онкологію жительці Борислава діагностували ще у 2016 році.
Фото: Львівський онкоцентр

Фото: Львівський онкоцентр

У Львівському онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі  допомогли жінці. Вона вже вісім років живе з четвертою стадією раку. Про це повідомила пресслужба лікарні.

Спочатку жінка болі під лопаткою і їй призначили лікування. Проте згодом стан погіршувався і її скерували до Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру. Де після обстеження і виявили онкологічне захворювання легень у четвертій стадії з метастазами в легені, плевру та кістки.

«Пацієнтка мала сильний больовий синдром, приймала наркотичні препарати для знеболення, і ми запропонували їй участь у клінічному дослідженні. Вона погодилась, і ми розпочали боротьбу за її життя. Особливості такого лікування в тому, що пані Ганна отримувала 6 циклів хіміотерапії в поєднанні з новим на той час препаратом імунотерапії, який ще не був зареєстрований, лише проходив клінічні дослідження», – вказала лікарка-онколог хіміотерапевтичного відділення Львівського онкоцентру Іванна Дуда.

Читайте також: Чи часто онкологічні захворювання є спадковими

Також вона додала, що між хіміотерапією та імунотерапією є суттєва різниця. 

«Ракові клітини настільки маскуються, що наш організм не розпізнає їх і тому не бореться з ними. Імунотерапія, так би мовити, знімає камуфляж з ракових клітин, організм бачить, що вони чужі, і починає боротися з раковими клітинами. Так імунна система не дає прогресувати хворобі», – пояснила лікарка.

Лікування імунотерпією подіяло і жінці одразу ставало краще, а хвороба перестала прогресувати. Наразі Ганна продовжує безкоштовно проходити її тричі в тиждень. 

Нагадаємо, що лікарі Львівського онкоцентру видалили одночасно дві пухлини одному чоловіку.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!