ЗМІ повідомляють про підозру на коронавірус у Польщі

6502 1
У МОЗ Польщі цю інформацію поки що не підтверджують.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

До Університетської лікарні у Кракові (Польща) госпіталізували пацієнта із підозрою на коронавірус. Про це повідомляє видання RMF24.

Читайте також: Евакуйовані з Уханю: Є шок від дороги та негативу

Пацієнт останнім часом перебував у Азії, але не в Китаї. Це третій подібний випадок в Університетській лікарні у Кракові. Але захворювання ще ні в кого не підтверджували. Першим був чоловік, який раніше жив у Італії. За інформацією видання, другою до провінційної лікарні в Кошаліні з підозрою на коронавірус потрапила жінка, яка повернулася з Ізраїлю. Поки вони не отримають результатів тестування, вони будуть перебувати в лікарні в ізоляції. На сайті міністерства охорони здоров’я Польщі також немає офіційної інформації щодо підтверджених випадків коронавірусу.

Нагадаємо, що коронавірус спалахнув на рибному ринку в китайському місті Ухань провінції Хубей. Станом на 25 лютого зареєстрували понад 80 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 2 699 – летальні. Одужало вже 27 695 осіб. В Україні жодного випадку коронавірусу не фіксували. Натомість двоє українців захворіли на вірус на круїзному лайнері біля берегів Японії. На територію України вони повертатися не збираються.

Читайте також: Антикоронавірусні Винники. Що відбувалося за лаштунками протестів

Натомість 20 лютого з Уханю евакуювали українців та кількох іноземців. Нині вони перебувають на обсервації у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. Із ними разом на карантині й міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька. Водночас у Європі фіксують поодинокі випадки захворювання на коронавірус, а в Італії – спалах, де вже померли семеро людей. Міністерство закордонних справ радить утриматись від поїздок до Італії, а ВООЗ передала Україні реагенти для тестування на коронавірус.


Читайте також:
25 Лютого, 2020 15:06
666 ... якось дивно (для мене) читати-чути про "повідомлення про підозру" в контексті можливості заразитися-захворіти ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!