ЗСУ відбили наступи та завдали втрат окупантам на чотирьох напрямках, – Генштаб

941 0
Українські бійці придушили спроби загарбників рф прорвати оборону наших військ.
Фото: Facebook/ Генштаб ЗСУ

Фото: Facebook/ Генштаб ЗСУ

Російські війська намагалися вести наступ на Харківському, Слов’янському, Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках. Українські воїни дали жорстку відсіч окупантам, ворог з втратами відступив. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Суттєвих змін на Волинському та Поліському напрямках ситуація не зазнала. Загроза нанесення ворогом ракетних та авіаударів з території Республіки Білорусь зберігається.

На Сіверщині росія продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил у прикордонних районах Брянської та Курської областей з метою демонстрації присутності та стримування дій підрозділів Сил оборони.

Агресор обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Гай, Залізний Міст та Гірськ у Чернігівській області та у Бачівській, Віленській Слободі та Стукалівці Сумської області. Безпілотником провів повітряну розвідку прикордонних регіонів.

На Харківському напрямку, за інформацією Генштабу, окупанти обстрілювали райони населених пунктів Одноробівка, Цупівка, Прудянка, Базаліївка, Циркуни, Петрівка, Великі Проходи, Питомник, Іванівка, Коробочкине, Слобожанське та Чепіль з танків, ствольної та ракетної артилерії. Ворожі літаки збили райони Питомника, Пришиба та Залимана.

Ворог здійснив невдалу спробу наступу біля Петрівки, проте зазнав втрат та відступив. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА.

На Слов'янському напрямку росіяни використовували танки, ствольну артилерію та МЛРС для обстрілів околиць Великої Комишувахи, Краснопілля, Нової Дмитрівки, Долини та Дібрівного.

Зазначається, що Сили оборони України відбили спробу нападу ворожих підрозділів поблизу Долини та Дмитрівки.

На Краматорському напрямку рф атакувала райони Спірного, Званівки, Сіверська та Пришибу. Окупанти зробили спробу покращити тактичне положення поблизу Старого Каравану, але безуспішно відступили.

У напрямку Бахмута агресор продовжив обстріли територій поблизу Бахмута, Веселої Долини, Зайцевого та Кодеми. Ворожими літаками збито райони населених пунктів Соледар, Зайцеве, Кодема та Яковлівка.

У Генштабі інформують, що окупанти намагалися наступати біля Кодеми та Бахмутського шляхом наступальних та штурмових дій, але зазнали втрат та відступили.

На Авдіївському напрямку ворожі війська авіаударами, танковим вогнем, ствольною артилерією та ракетними системами залпового вогню намагалися відштовхнути підрозділи українських військ, вразити важливі об'єкти військової та цивільної інфраструктури в районах Авдіївки, Мар’їнки, Краснохорівки, Невельського, Первомайського, Водяного, Залізного та Олександрополя.

Росіяни намагалися прорвати оборону військ ЗСУ в районі населеного пункту Первомайське, але отримали сильну відсіч та відступили.

У напрямку Новопавлівки зафіксовано обстріли поблизу Павлівки, Єлизаветівки та Новомихайлівки. Окупанти також нанесли авіаудари поблизу Володимирівки, Вугледара та Павлівки.

На Запорізькому напрямку ворог обстрілював позиції українських військ поблизу Уляйпільського, Оріхівського, Залізничного, Шевченківського та Ольхівського. Авіаударів зазнали райони населених пунктів Орігів, Уляйпільське, Щербаки та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку рф зосередила свої зусилля на утриманні зайнятих позицій та ударі вогнем по підрозділах ЗСУ. Продовжуються обстріли зі ствольної, ракетної артилерії та танків уздовж лінії зіткнення. Агресор наніс авіаудар поблизу Білої Криниці.

Також окупанти намагалися провести бойову розвідку в районі населеного пункту Благодатне, але зазнали втрат та відступили. Під вогнем воїнів ЗСУ було придушено спробу наступу ворога в Таврійському районі, військові рф відступили.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!