Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • Львівські лікарні забезпечать медикаментами на 30% Львівські лікарні забезпечать медикаментами на 30% Медичні заклади Львова цьогоріч будуть забепечені медикаментами менше ніж на третину.
  • Для львів Для львів'ян працюватиме гаряча телефонна лінія з питань туберкульозу Львів’яни зможуть отримати відповіді на актуальні питання щодо захворювання на туберкульоз на гарячій телефонній лінії.
  • В Україні заборонили препарат для профілактики інфаркту В Україні заборонили препарат для профілактики інфаркту Державна служба України з лікарських засобів заборонила продаж та застосування препарату «Тромбо АСС 75 мг»: таблетки, вкриті плівковою оболонкою, кишковорозчинні, по 75 мл №30 (10х3) у блістерах, серії 2С107А, виробництва Г.Л. Фарма ГмБх, Австрія, виробник відповідальний за випуск продукту: Г.Л. Фарма ГмБх, Австрія.
  • Львів Львів'яни можуть поскаржитись на неотримання соціальних ліків онлайн Держслужба України соцзахворювань запроваджує на своєму сайті «Електронну приймальню для пацієнтів». Новий інтерактивний сервіс націлений на виявлення порушень пов’язаних із неотриманням хворими антиретровісних чи протитуберкульозних препаратів та іншими порушеннями, які мали місце в процесі лікування.
  • В Україні тимчасово заборонили валеріанку В Україні тимчасово заборонили валеріанку Державна служба України з лікарських засобів тимчасово заборонила продаж та застосування препарату «Екстракт валеріани»: таблетки, вкриті оболонкою, по 0,02 г №50 у флаконах, виробництва Відкрите акціонерне товариство «Борисовський завод медичних препаратів», Республіка Білорусь.
  • Львів Львів'ян закликають до боротьби з туберкульозом Майже 2% мешканців Львова страждає від туберкульозу. «Дні профілактики туберкульозу та хронічних захворювань органів дихання у населення» цього року відбудуться з 25 березня до 19 квітня.
  • Львів Львів'ян закликають звернути увагу на здоров'я хребта У Львові з 25 по 29 березня проходитиме «Тиждень здорового хребта та постави». Подія спрямована привернути увагу батьків до стану здоров'я своїх дітей.
  • У Львові можна буде безкоштовно обстежити молочні залози У Львові можна буде безкоштовно обстежити молочні залози Львів’янок запрошують взяти участь у акції «Здорові жінки - щасливі мами» та пройти обстеження молочних залоз.
  • Зубну щітку необхідно міняти хоча б раз на три місяці Зубну щітку необхідно міняти хоча б раз на три місяці Щітка, яка чистить зуби, може стати домівкою для більше ста мільйонів бактерій, зокрема кишкової палички, стафілококів, стрептококів і грибка роду Candida.
  • У Львівській  дитячій лікарні з У Львівській дитячій лікарні з'явиться реабілітаційне відділення Відкриють реабілітаційне відділення у Львівській міській клінічній дитячій лікарні на вул. Орлика.
  • Складено список продуктів, які небезпечно вживати в їжу Складено список продуктів, які небезпечно вживати в їжу Експерти склали список найшкідливіших продуктів, споживання яких може завдати організму людини серйозної шкоди.
  • Фестал, Амізон та Доларен більше не ввозитимуть в Україну Фестал, Амізон та Доларен більше не ввозитимуть в Україну Через появу нових стандартів сертифікації GMP в Україні під заборону потрапило близько 14% всіх медикаментів.
  • Перелік продуктів, що стимулюють активність мозку Перелік продуктів, що стимулюють активність мозку Пожива для мозку може бути не тільки інтелектуальною, а й фізичною. Деякі продукти мають здатність поліпшувати мозкову активність, запобігають старінню і забезпечують мозку здоров'я.
  • На лікування онкохворих за кордоном виділять додаткові ресурси На лікування онкохворих за кордоном виділять додаткові ресурси У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який передбачає у два рази збільшити видатки з державного бюджету на лікування онкохворих за кордоном.
  • Планшети можуть бути шкідливими для дітей Планшети можуть бути шкідливими для дітей Одним з найпопулярніших подарунків для дітей останнім часом стає планшет. На ринку з’явилися планшети, розроблені спеціально для дітей. Проте, окрім користі, лікарі говорять про шкоду таких подарунків.
  • З 1 березня імпортні ліки повинні бути ліцензовані З 1 березня імпортні ліки повинні бути ліцензовані Від сьогодні всі лікарські засоби можна ввозити на територію України тільки за наявності відповідної ліцензії на імпорт.
  • Індійський засіб для схуднення заборонили в Україні Індійський засіб для схуднення заборонили в Україні Торгівлю та застосування індійського «Фігурину» заборонила Державна служба з лікарських засобів.
  • Львів Львів'яни зможуть безкоштовно обстежитись у офтальмолога Серед причин сліпоти серед населення України захворювання на глаукому посідає друге місце. Щороку лікарі виявляють 25 тисяч нових випадків захворювань на цю недугу.
  • Усіх львівських школярів навчать плавати Усіх львівських школярів навчать плавати Міносвіти планує впровадити цьогоріч у всіх школах України загальнодержавні уроки з плавання, бо щороку на водоймах гинуть сотні дітей. Однак лише третина львівських шкіл обладнана басейнами.
  • Волонтерство допомагає уникнути хвороб серця Волонтерство допомагає уникнути хвороб серця Навіть у молодому віці, люди, які займаються волонтерством, мають здоровішу серцево-судинну систему, а деякі показники серцевої діяльності стають краще, уже після 10 тижнів участі у волонтерських програмах.
  • Львів Львів'ян закликають доглядати за зубами дітей У кожної львівської дитини в середньому до п'яти хворих зубів. Це один з найвищих показників в Україні. Лікарі б'ють на сполох. Через погану воду і грунти – львів'яни втрачають свої зуби. При чому з кожним роком все швидше. Говорить доктор медичних наук Ніна Смоляр
  • Танці знімають стрес та лікують депресію Танці знімають стрес та лікують депресію Вчені знайшли нове підтвердження того, що танці не тільки корисні для фізичного здоров‘я людини, вони і мають позитивний вплив на душевне здоров’я. Найбільш ефективно позбавляють від стресу та занепокоєння уроки танго.
  • У Львові подорожчали квартири У Львові подорожчали квартири У 19 по 25 лютого 2013 середня ціна продажу 1-3 кімнатних квартир на вторинному ринку у Львові зросла на 0,13% ($ 2) до $ 1 486 за кв.м.
  • Найчастіше львів Найчастіше львів'яни помирають від раку У Львові люди найчастіше вмирають через хвороби системи кровообігу та онкологію. Про це сьогодні, 21 лютого, на прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров’я Володимир Зуб.
  • Українцям пропонують викликати швидку через соцмережі Українцям пропонують викликати швидку через соцмережі Національний проект "Своєчасна допомога" передбачає видачу лікарям швидкої допомоги міні-принтерів і планшетів на базі операційної системи Android, з виходом в інтернет і функцією Wi-Fi.
  • Як правильно харчуватись в офісі? Як правильно харчуватись в офісі? Якщо ви вирішили харчуватися правильно і щодня носити з собою їжу в офіс, це ще не означає, що ви все робите правильно. Є кілька правил, яких слід дотримуватися для досягнення бажаного результату.
  • Список продуктів для покращення роботи мозку Список продуктів для покращення роботи мозку Для того щоб головний мозок добре працював, нам необхідно знати і задовольняти його потреби в різних речовин - і це цілком можна зробити за допомогою правильного харчування. Бувають періоди, коли мозок особливо потребує підтримки. Кінець зими — початок весни — це саме такий час, коли організм в цілому і нервові клітини зокрема ослаблені через довгі холоди, брак сонця, нестачі вітамінів.
  • МОЗ затвердило нові рекомендації для здорового харчування МОЗ затвердило нові рекомендації для здорового харчування Міністерство охорони здоров'я України розробило та затвердило Методичні рекомендації для консультування пацієнтів щодо основних засад здорового харчування.
  • У Львові критична ситуація з алкогольним отруєнням серед підлітків У Львові критична ситуація з алкогольним отруєнням серед підлітків За останні роки серед усіх дітей віком 13-15 років, які потрапляють в реанімацію, 75% становлять ті, хто потрапляє сюди із гострим алкогольним отруєнням. При цьому переважають дівчата.
  • У Львівській області зафіксовано свинячий грип У Львівській області зафіксовано свинячий грип На Львівщині зафіксовано два випадки захворювання людей грипом штаму H1N1, підтверджених лабораторно. Про це повідомив заступник начальника головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області Олег Когут.
  • У Львові - епідемія грипу серед дітей У Львові - епідемія грипу серед дітей За підсумками моніторингу впродовж 7-го тижня (11.02.13-17.02.13) у Львівській області захворіло на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції 12148 осіб, інт.пок. на 10 тис. населення склав 47,7 при епідемічному порозі 141,8. Про це інформує прес-служба департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.
  • DETA-ELIS - медицина майбутнього сьогодні. R DETA-ELIS - медицина майбутнього сьогодні. R Компанія Дета-Еліс займається новітніми досягненнями в галузі медицини. Напротязі 20-ти років російські вчені за підтримки провідних фахівців Росії та Європи, опираючись на досягнення європейських колег створюють інноваційне медичне обладнання, яке не має аналогів у світі. Обладнання компанії DETA-ELIS має п'ять патентів Росії, американський патент, Сертифікат Ради Європи та один міжнародний патент на спосіб впливу, захищений в 72 країнах світу.
  • Середземноморська кухня корисна діабетикам Середземноморська кухня корисна діабетикам Вчені виявили, що середземноморська дієта допоможе людям, які страждають від діабету, позбавитися від зайвої ваги і врегулювати рівень цукру в крові.
  • Сон людини залежить від її харчування, - вчені Сон людини залежить від її харчування, - вчені Від того, наскільки правильно ми харчуємося, залежить не лише стан нашого здоров‘я, але і режим сну. Такого висновку дійшли американські вчені, вивчивши статистику Дослідницької служби національного здоров’я та харчування.
  • У Львові визначили, який сир краще не їсти У Львові визначили, який сир краще не їсти У Львові перевірено якість твердих сирів. З 12 зразків лише вісім виявились справжніми. Дослідження провів центр експертиз "Тест". Сири обирали за популярністю торгових марок, а також за особливо низькими цінами.
  • Аквапарк у Львові запровадив новітні методи очистки води Аквапарк у Львові запровадив новітні методи очистки води Замість активного хлорування води – озон і кухонна сіль. Так очищають воду у львівському аквапарку «Пляж». Від старої технології тут відмовились як від шкідливої. Хлор замінили на гіпохлорит натрію. Також тут використовують озонування, що забезпечує максимальну безпечність перебування у басейнах як досролих, так і дітей.
  • Завтра львів Завтра львів'ян запрошують на благодійну баню та вечірку 14 лютого турклуб «Манівці», ОУМ «Спадщина» та “HR-кав’ярна” запрошують львів’ян на Погулянку на святкування Дня усіх закоханих. Вечір обіцяє бути гарячим, адже родзинкою свята буде «вогняна частина» - масовий запуск небесних ліхтариків та фаєр-шоу у поєднанні з дискотекою. Про це повідомили організатори.
  • Названо ТОП-7 продуктів, що допомагають схуднути Названо ТОП-7 продуктів, що допомагають схуднути Існують продукти, від яких не тільки не набереш вагу, але і добряче схуднеш. Проте, потрібно правильно їх вживати.
  • У Львові - спалах грипу. Як вберегтися У Львові - спалах грипу. Як вберегтися За даними державної санітарної епідеміологічної служби, у період з 4 до 11 лютого в області на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 12662 особи. Інтенсивний показник на 10 тис. населення склав 47,6 (епідеміологічний поріг – 143,2). З-поміж хворих 56,3% – діти до 17 років.
  • Медики застерігають: кальян шкідливіший від цигарок Медики застерігають: кальян шкідливіший від цигарок Куріння кальяну останніми роками набуло доволі широкого поширення серед населення України, стверджують медики. Певним чином це пов'язано із очікуваннями споживачів, що це заняття є менш шкідливим, аніж куріння сигарет та інших тютюнових виробів. Крім того, як стверджують фахівці, дані очікування підкріплювалися тенденційною інформацію, яка поширювалася різними комерційними підприємствами, які зацікавлені у продажу сумішей для кальяну заради здобуття прибутків.
  • В Україні продаватимуть морфін у таблетках В Україні продаватимуть морфін у таблетках Від першого лютого наказом МОЗ легалізовано морфін у таблетках, який раніше був доступний хворим хіба що у вигляді ін’єкцій. До мережі аптек препарат може надійти вже у березні.
  • Помідори корисні для серця Помідори корисні для серця Нове дослідження, проведене вченими Університету Тафтс в Бостоні, США, показало, що регулярне вживання лікопіну протягом багатьох років може послужити відмінною профілактикою проблем із серцем.
  • Проблеми зі сном у лютому - нормальне явище Проблеми зі сном у лютому - нормальне явище Дослідження вчених в області моторики сну показали, що протягом лютого більшість людей частіше прокидаються серед ночі та витрачають, як мінімум, на 10 хвилин більше часу, що б вранці прокинутися.
  • У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору У Львові єдиний водний комплекс використовує озон та сіль замість хлору Львівський аквапарк «Пляж» продемонстрував систему фільтрації та дезінфекції води, аналогів якій немає у Львові. Водний комплекс став першим, що за день фільтрує понад 6 млн. літрів води, не використовує хлор, а дезінфекцію здійснює методами гідролізу розчину кухонної солі та озонування.
  • Гіпертоніки Львівщини можуть зекономити на ліках Гіпертоніки Львівщини можуть зекономити на ліках Особи із гіпертонічними хворобами на Львівщині зможуть придбати необхідні медичні препарати за зниженими цінами. Про це повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.
  • Перелік напоїв, що сприяють омолодженню Перелік напоїв, що сприяють омолодженню Як показали дослідження, є напої, які володіють ефектом омолодження, а їх вживання значно сповільнить старіння.
  • В Україні планують заборонити неякісне молоко В Україні планують заборонити неякісне молоко Парламент України може ввести поняття «молоковмісних продуктів» та заборонити їх виробництво і продаж з масовою часткою молочного жиру менше 50%.
  • У Львові відкрили кабінет брахітерапії У Львові відкрили кабінет брахітерапії Сьогодні, 4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).
  • 70% українців займаються самолікуванням 70% українців займаються самолікуванням У переважній більшості випадків жителі України лікуються «як бабка нашептала». Про це заявила міністр охорони здоров´я України Раїса Богатирьова.
  • Заміжжя знижує ризик інкфарту Заміжжя знижує ризик інкфарту Фінські дослідники дійшли висновку: для одружених жінок ризик інфаркту є меншим, а шанси вижити, якщо він усе ж станеться – вищими, аніж у незаміжніх та розлучених пацієнток.
  • Названо 10 продуктів, які роблять дітей розумнішими Названо 10 продуктів, які роблять дітей розумнішими Якщо діти погано вчаться в школі, то проблема може полягати не в їх інтелектуальних здібностях, а в недостатньому або неправильному харчуванні для дитячого мозку.
  • Топ-10 продуктів, які зберігають вітаміни взимку Топ-10 продуктів, які зберігають вітаміни взимку Короткий світловий день, авітаміноз та й просто сезонна депресія можуть позначитися на працездатності мозку та пам‘яті взимку. Допомогти справитися з цими неприємними симптомами і включитися в роботу і навчання допоможуть ці 10 продуктів.
  • Вчені визначили, яка їжа робить людей щасливими Вчені визначили, яка їжа робить людей щасливими Від того, що ми їмо, залежить наш настрій, стверджують вчені з Університету Отаго. На їх думку, на відчуття спокою та щастя впливає кількість уживаних у їжу фруктів і овочів.
  • Що їсти, щоб не хворіти: 6 натуральних антибіотиків Що їсти, щоб не хворіти: 6 натуральних антибіотиків Таблетки-антибіотики допомагають вилікуватися, але, на жаль, мають і низку побічних дій, зокрема, знижують імунітет. Ми спробували знайти заміну антибіотикам з аптеки серед натуральних продуктів. 6 усім відомих продуктів при регулярному вживанні їх в їжу можуть не лише прискорити процес одужання, а й взагалі не допустити хвороби.
  • Офісні працівники скаржаться на хронічну втому Офісні працівники скаржаться на хронічну втому Переважна більшість офісних працівників вважає, що їхнє здоров`я погіршилося через умови праці. Половина звинувачує у цьому напружену і нервову роботу.Найпопулярніша проблема зі здоров`ям за останній рік – хронічна втома. 65% не скаржилися начальству про проблеми зі здоров`ям на роботі, оскількинайчастіше знають з досвіду, що це марно.
  • Квіти позитивно впливають на діяльність мозку Квіти позитивно впливають на діяльність мозку Квіти завжди викликали позитивні емоції у представниць прекрасної статі. Тепер же китайські вчені довели, що такі квіти, як крокус, лаванда, нарциси, проліски і шафран приносять не тільки естетичне задоволення, а й надають позитивний вплив на діяльність мозку.
  • У львівському хлібі знайшли ГМО У львівському хлібі знайшли ГМО Минулого року державна санепідслужба Львівської області виявила генетично модифіковані організми (ГМО) у хлібі. Про це повідомив Мирослав Гушул, головний спеціаліст управління держсанепідслужби.
  • У львівських школярів масово діагностують гастрит У львівських школярів масово діагностують гастрит Медики б'ють на сполох -- торік у Львівській області вони зафіксували патологію органів травлення у 4 394 дітей, віком до 14 років. З них 52 дитини мають виразку шлунку й дванадцятипалого кишківника, у 1055 -- гастрит, у 83 виявлено захворювання печінки та жовчевідвідних шляхів.
  • Гра на музичних інструментах допомагає запобігти гіпертонії Гра на музичних інструментах допомагає запобігти гіпертонії Лікарі наполегливо стверджують про те, що однією з глобальних загроз людству є артеріальна гіпертензія. Для нормалізації тиску необхідний прийом ліків. А вчені з Голландії виявили лікувальний ефект від гри на музичних інструментах.
  • Львів Львів'ян запрошують на вуличну баню 2 лютого о 19.00 львів'ян запрошують приєднатись до бані на озері Погулянки. Про це "Твоє місто" повідомили організатори бані - турклуб "Аргонавт-Манівці".
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!