Новини
Сторінка:161162163164165166167168
  • Смартфон корисний для очей Смартфон корисний для очей iPhone та інші смартфони стають важливим інструментом в лікуванні захворювань очей.
  • Сухість шкіри свідчить про нестачу вітамінів Сухість шкіри свідчить про нестачу вітамінів За деякими зовнішніми ознаками зрозуміти, можна зрозуміти - яких саме вітамінів не вистачає.
  • Двері - найбрудніше місце на борту літака Двері - найбрудніше місце на борту літака Американські вчені-мікробіологи провели вишукування з метою з'ясувати, які місця в салоні літака є найбільш небезпечними з точки зору санітарно-гігієнічних норм. Всупереч очікуванням, такими виявилися зовсім не туалети.
  • Завтра у Львові безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ
Завтра у Львові безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ Завтра, 29 листопада, на залізничних вокзалах Києва, Дніпропетровська, Львова та Харкова відбудуться акції з профілактики ВІЛ-інфекції в Україні.
  • Читання запобігає старінню мозку Читання запобігає старінню мозку Американські вчені на щорічній конференції Північноамериканського радіологічного суспільства, представили доповідь, у якій стверджують, що від інтелектуальної діяльності залежить щільність білої речовини у мозку.
  • В січні слід чекати грипу В січні слід чекати грипу В Україні від початку епідеміологічного сезону поки що не зафіксовано жодного випадку захворювання на грип, але очікується, що ця хвороба прийде в Україну в січні-лютому 2013 р.
  • Вживання грейпфруту може бути небезпечним для здоров’я Вживання грейпфруту може бути небезпечним для здоров’я Виявилося, що в поєднанні з прийомом деяких лікарських препаратів, грейпфрут може нести навіть смертельний ризик для здоров’я.
  • Харчові барвники впливають на дитячу увагу Харчові барвники впливають на дитячу увагу Фахівці з Саутгемптонського університету досліджували вплив синтетичного барвника Е122 на дитячий організм.Виявилося, що у дітей, які часто вживають продукти з добавкою Е122, може розвинутися синдром гіперактивності, а також значно знизитися концентрація уваги.
  • Для профілактики грипу треба спати не менше 8 годин Для профілактики грипу треба спати не менше 8 годин Дослідники зі США встановили, що повноцінний сон є ефективним засобом профілактики простудних захворювань.
  • Вагітним протипоказано вживати зелений чай Вагітним протипоказано вживати зелений чай Дослідження центру Джона Іннеса з університету Мурсії (Іспанія) показали, що зелений чай перешкоджає засвоєнню фолієвої кислоти, необхідної для нормального розвитку плоду, а, значить, підвищує ризик уроджених дефектів новонародженого, якщо жінка вживає цей напій в період зачаття або під час вагітності.
  • У Львові щоп’ятниці проводять безкоштовну відкриту гімнастику У Львові щоп’ятниці проводять безкоштовну відкриту гімнастику Міжнародний центр корекції постави Оксани Слінько «Академія Грація» проводить безкоштовні відкриті ранкові гімнастики щоп’ятниці о 10.00 в парку ім. Івана Франка та об 11.00 в палаці Гната Хоткевича.
  • Електронні книги не псують зір Електронні книги не псують зір Елелектронні книги - не тільки зручно, але, як показало дослідження вчених з Медичної школи в Нью-Джерсі, ще й корисно. Вчені вважають, що людям з помірною втратою зору краще віддати перевагу електронній, а не паперовій книзі.
  • Брехати шкідливо для здоров Брехати шкідливо для здоров'я Співробітники Університету Нотр-Дам (Франція) вважають, що брехня погіршує фізичний стан людини.
  • Вагітним потрібно частіше співати - медики Вагітним потрібно частіше співати - медики Британські вчені з‘ясували, що спів вкрай сприятливо впливає на жінок в період вагітності.
  • В холодну погоду не радять їсти страви з м В холодну погоду не радять їсти страви з м'яса та молочні десерти Дієтологи рекомендують звернути особливу увагу на свій раціон харчування в холодну пору року.
  • Найнебезпечніше місце для алергетиків - ліжко Найнебезпечніше місце для алергетиків - ліжко Якщо Ви належите до числа алергіків, Вам цікаво буде дізнатися, що Ви в прямому сенсі «спите зі своїм ворогом»: у ліжку, на якому Ви спите, знаходиться дуже багато провокаторів алергічної реакції.
  • Солодощі шкідливо вливають на зір Солодощі шкідливо вливають на зір Експертиза показала, що вживання великої кількості солодощів може зашкодити не тільки фігурі жінки, але навіть викликати сліпоту.
  • Жінки, які працюють в барах і гральних закладах - найчастіше хворіють на рак грудей Жінки, які працюють в барах і гральних закладах - найчастіше хворіють на рак грудей У «групу ризику» захворювання на рак грудей потрапили жінки, які працюють в барах і гральних закладах, робітниці сфери сільського господарства, а також зайняті на виробництві пластмасових виробів для автомобілів, у консервній і металургійній промисловості.
  • Любителям спортивних тренувань радять пити сік з буряка Любителям спортивних тренувань радять пити сік з буряка Відмінний вплив під час тренувань виявляє буряковий і вишневий сік.
  • Кефір та чорницю найкорисніше їсти на ніч Кефір та чорницю найкорисніше їсти на ніч Ви не можете заснути на голодний шлунок, але наїдатися перед сном небезпечно для фігури... Є кілька здорових закусок, якими можна перекусити перед сном без ризику для фігури, а тільки з користю для організму.
  • Проблеми зі сном можуть спровокувати шизофренію Проблеми зі сном можуть спровокувати шизофренію Фахівці з університету Брістоля встановили, що поганий режим сну може призвести до розвитку симптомів шизофренії.
  • Вживання чаю підтримує стрункість фігури Вживання чаю підтримує стрункість фігури Хто любить чай, той зазвичай залишається струнким. Виявляється, у цього факту є наукове пояснення.
  • Тривалість життя можна збільшити завдяки щоденним прогулянкам пішки Тривалість життя можна збільшити завдяки щоденним прогулянкам пішки Дослідники поділили людей на різні групи за деякими критеріями – частоті фізичних навантажень, по віку та за масою тіла. Після експерименту дослідники порівняли, як сильно відрізняється тривалість життя людей з даних груп, і спробували з’ясувати, як сильно впливають навантаження і прогулянки на тривалість людського життя.
  • Для здоров Для здоров'я небезпечно стримувати сльози - вчені Фахівці з Міннесоти і Ланкастера рекомендують людям ніколи не стримувати сльози, адже це може обернутися шкодою для здоров‘я.
  • Солоні продукти знижують ефeктивність ліків від гіпертонії Солоні продукти знижують ефeктивність ліків від гіпертонії Абсолютно здоровим дорослим людям рекомендується споживати не більше 1 чайної ложки солі на добу. Але от хворим на гіпертонію, остеопороз, ниркову недостатність і діабет — удвічі менше. Надто солоні продукти можуть знижувати ефективність препаратів, які призначають для лікування гіпертонії.
  • За зверненням громадян в Україні безкоштовно перевірятимуть підозрілі ліки За зверненням громадян в Україні безкоштовно перевірятимуть підозрілі ліки В разі виникнення підозри щодо якості ліків, громадяни повинні звертатись до територіального представництва Державної служби з лікарських засобів. Працівники Держслужби безкоштовно проведуть відповідну експертизу щодо вказаних у зверненні ліків.
  • У дитячій лікарні у Львові запровадять електронні медичні картки У дитячій лікарні у Львові запровадять електронні медичні картки У Львові впроваджуються телемедичні проекти та інформатизацію у дитячій лікарні на вул. Пилипа Орлика. Для цього буде пілотно впроваджено електронні медичні картки пацієнтів.
  • Вживання бананів знижує ризик інсульту Вживання бананів знижує ризик інсульту З‘їдаючи по одному банану під час сніданку, обіду та вечері можна забезпечити своєму організму достатню кількість калію, і зменшити ризик виникнення тромбу в мозку на 21%.
  • Телефон BlackBerry може спричиняти алергію Телефон BlackBerry може спричиняти алергію Якщо у вас алергія на нікель або кобальт деякі мобільні телефони вам протипоказані. Дослідники з Університетського госпіталю Вінтроп вивчили нові та старі телефони на концентрацію цих сполук.
  • Вживання морквяно-грушевого соку покращує імунну систему Вживання морквяно-грушевого соку покращує імунну систему Деяким людям важко щодня вживати рекомендовану кількість овочів і фруктів, тому на допомогу приходять свіжовичавлені соки, які багаті біологічно активними речовинами і дуже швидко засвоюються організмом, приймаючи участь в обмінних процесах.
  • В Україні запрацює медична пошукова система В Україні запрацює медична пошукова система В Україні буде створена медична пошукова система. Відповідний меморандум підписали голова Об'єднання організацій роботодавців України Анатолій Кінах, голова Ради Української Федерації роботодавців охорони здоров'я Володимир Загородній та гендиректор "Науково-дослідного центру охорони здоров'я населення та навколишнього середовища" Ігор Гендель.
  • Складки на мочках вух можуть бути ознакою хвороби серця Складки на мочках вух можуть бути ознакою хвороби серця Зміни в зовнішності, схожі зі звичайними ознаками старіння, можуть бути сигналом серйозних захворювань серця.Такого висновку дійшли датські вчені.
  • Домашня пилюка спричиняє астму Домашня пилюка спричиняє астму Медики з Національного інституту гігієни навколишнього середовища та Університету Дьюка виявили, що звичайна домашня пилюка здатна спровокувати алергічну астму.
  • Експерти оприлюднили назви шкідливих молочних брендів Експерти оприлюднили назви шкідливих молочних брендів Фахівці центру незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ", проводячи дослідження якості промислового молока, виявили в молоці деяких виробників антибіотики та шкідливі добавки.
  • Грип може спричинити виникнення діабету Грип може спричинити виникнення діабету Американські вчені дійшли висновку, що люди, які занадто часто хворіють на грип та інші вірусні інфекції, найбільш схильні до ризику розвитку діабету 1-го типу.
  • У молоці з львівських ринків виявлено кишкову паличку У молоці з львівських ринків виявлено кишкову паличку Працівники центру експертиз «Тест» та спеціалісти з науково-дослідного інституту харчування радять львів'янам ні в якому разі не вживати домашні молочні продукти в сирому вигляді, адже є реальна загроза "підхопити" сальмонелу чи кишкову паличку. Про це повідомили сьогодні, 8 листопада учасники прес-конференції «Якої якості молочні продукти споживають львів'яни: результати тестування ринків Львова».
  • Здорове харчування рятує від стресів Здорове харчування рятує від стресів На думку американських дієтологів, за допомогою правильного харчування можна вберегти себе від підвищеної нервозності та стресових станів.
  • Хронічна втома може бути вірусною - вчені Хронічна втома може бути вірусною - вчені Американські вчені провели низку досліджень і з'ясували, що у хронічної втоми цілком може бути вірусна природа. Її походження поки ніхто не може пояснити, але від неї страждає близько 17 млн. людей у світі.
  •  Chanel № 5 можуть заборонити Chanel № 5 можуть заборонити Вчені дійшли висновку, що легендарні парфуми Chanel № 5, а також аромат Angel від Thierry Mugler, можуть викликати у людей сильну алергічну реакцію.
  • У Львові охочі можуть пройти безкоштовний анонімний тест на ВІЛ У Львові охочі можуть пройти безкоштовний анонімний тест на ВІЛ До кiнця мiсяця на Львiвщинi триватиме акцiя "Дiзнайся бiльше про ВIЛ. Зроби тест у кабiнетi "Довiра". Людей закликають пройти обстеження на ВIЛ, зробивши безплатний анонiмний тест.
  • Недосипання може порушити гормональний рівень організму Недосипання може порушити гормональний рівень організму З’ясувалося, що при недостатній кількості сну у осіб чоловічої та жіночої статі змінювався рівень різних гормонів.
  • Кава з цукром покращує пам Кава з цукром покращує пам'ять Вчені неодноразово твердили про користь кофеїну, а їх колеги стільки ж раз доводили протилежне, але все ж плюсів поки що виявилося більше.
  • Найшкідливіше спати на животі - вчені Найшкідливіше спати на животі - вчені Іспанські вчені застерігають: спати на животі дуже шкідливо. Ця звичка може негативним чином відбитися як на зовнішності, так і на сексуальному житті.
  • Вживання газованої води збільшує ризик розвитку тромбозу у жінок на 80% Вживання газованої води збільшує ризик розвитку тромбозу у жінок на 80% Вчені довели, що лише однієї склянки газованої води на день достатньо, щоб ризик розвитку тромбозу у жінок збільшився на 80%.
  • Людям, які тримають ноутбук на колінах , загрожують шкірні захворювання Людям, які тримають ноутбук на колінах , загрожують шкірні захворювання Вчені з'ясували, що люди, які полюбляють під час роботи на ноутбуці тримати його у себе на колінах, ризикують захворіти хворобою пекарів.
  • Цими вихідними у Львові починаються  "банні дні" Цими вихідними у Львові починаються "банні дні" З настанням холодів у Львові будуть організовувати бані на Погулянці (вул.Вахнянина 29, кінцева зупинка трамваю №7, Центр творчості дітей та юнацтва Галичини, територія озера за будівлею Центру).
  • Навіть невеликі порції алкоголю пригнічують роботу мозку Навіть невеликі порції алкоголю пригнічують роботу мозку Дослідники Університету Ратджерса (Америка) стверджують, що навіть невеликі порції алкоголю здатні завдати відчутної шкоди.
  • Положення тіла впливає на розумову діяльність Положення тіла впливає на розумову діяльність Вчені зі Школи фізіології Австралійського університету дійшли висновку, що на розумові здібності людини впливає положення тіла.
  • Сендвічі на сніданок порушують роботу кровоносної системи Сендвічі на сніданок порушують роботу кровоносної системи Експерти з Канади стверджують, що один висококалорійний бутерброд з яйцем, шинкою і сиром, з‘їдений з ранку, може ускладнити роботу кровоносних судин аж до обіду та потенційно може спровокувати розвиток атеросклерозу.
  • Що робити, коли розбився ртутний термометр ? Поради медиків Що робити, коли розбився ртутний термометр ? Поради медиків В організм людини ртуть може потрапляти трьома шляхами: через шкіру, дихальні шляхи і через шлунково-кишковий тракт. Симптоми отруєння цією речовиною проявляються не одразу, а через 8-24 години. Тому дехто помилково вважає, що від ртуті можна відразу померти.
  • Раптова відмова від кави - шкідлива для здоров Раптова відмова від кави - шкідлива для здоров'я Медики попереджають: якщо ви звикли пити каву щодня, різка відмова від неї може призвести до проблем зі здоров‘ям.
  • Антидепресанти протипоказано вживати вагітним Антидепресанти протипоказано вживати вагітним Антидепресанти і антипсихотичні препарати можуть бути небезпечні для жінок дітородного віку.
  • Безсоння стирає пам Безсоння стирає пам'ять Нещодавно вчені виявили, що безсоння дозволяє стерти з пам‘яті негативні чи травмуючі події. Однак за останніми даними безсоння послаблює позитивні спогади.
  • Жінки, котрі кинули палити до 30 - уникають важких захворювань Жінки, котрі кинули палити до 30 - уникають важких захворювань Жінки, що кинули палити до 30 років, практично повністю уникають ризику померти від пов'язаних з курінням захворювань.
  • Жирна та гостра їжа спричиняють висипку на шкірі Жирна та гостра їжа спричиняють висипку на шкірі Харчування відіграє велику, якщо не головну роль у підтриманні краси. Жирна та гостра їжа поступово робить свою справу, і на нашому обличчі з‘являються неприємні висипання.
  • Жінкам шкідливо пити солодку газовану воду Жінкам шкідливо пити солодку газовану воду Всі вчені світу постійно в один голос твердять про те, що газовані напої, не приносять ніякої користі організму.
  • Власне відзеркалення та масаж пальців позбавляють від стресу Власне відзеркалення та масаж пальців позбавляють від стресу Кілька простих засобів допоможуть зняти стресову напругу.
  • Песимісти вмирають раніше - вчені Песимісти вмирають раніше - вчені Схильність до сварливості та песимізму збільшує шанси на передчасну смерть у три рази, вважають дослідники з Великобританії.
  • Для вдалого схуднення потрібно пити молоко Для вдалого схуднення потрібно пити молоко Австралійські вчені після низки експериментів за участю добровольців зробили висновок: стакан знежиреного молока вранці дозволяє набрати в обід менше калорій.
  • Сили на роботі занепадають через погану вентиляцію Сили на роботі занепадають через погану вентиляцію Американські вчені виявили, що високі рівні вуглекислого газу в офісах і кабінетах можуть впливати на концентрацію і здатність приймати рішення.
Сторінка:161162163164165166167168
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!