24 лютого росіяни пішли в атаку, не сформувавши ударні угруповання, – Резніков

997 0
Так, їхні логістичні ланцюжки різалися Україною легко.

Росіяни 24 лютого почали вторгнення до України, не підготувавшись належним чином і не сформувавши ударні угруповання. Про це повідомив в інтерв’ю «Українській правді» міністр оборони Олексій Резніков. 

«Станом на 24 лютого росіяни не утворили ударних угруповань у повному розумінні військового мистецтва. Це я не сам придумав як цивільна особа, це військові мені пояснили на рівні Генштабу, що ударне угруповання для наступу передбачає певні ознаки: органи управління і органи забезпечення, і госпіталі, і логістичні ланцюжки, і ударні групи, і т.д.

Тож на всіх тих ризикованих зонах, які ви назвали, росіяни не мали ознак завершеного формування масштабного ударного угруповання. Тобто росіяни насправді пішли в атаку, не сформувавши ці ударні угруповання. Власне кажучи, наслідком цього в тому числі стала можливою послідовна деокупація нами Київщини, Чернігівщини та Сумщини», – пояснює він. 

Читайте також: Велика Британія передасть Україні додаткові системи залпового вогню

За словами Резнікова, найбільше українських військових вразило, як росіяни порушили свої ж інструкції і правила.

«За правилами спочатку артилерія відпрацьовує територію, потім ідуть танки, а потім вже піхота. Але вони настільки були переконані, що нахапцем нас візьмуть, що покинули артилерію позаду себе і танками та БТР-ми поїхали на Бровари захоплювати Київ. І ще й везли з собою парадну форму», – наголошує Резніков. 

Це означає, що в лютому росіяни пішли у наступ, не будучи остаточно готові, тому їхні логістичні ланцюжки різалися Україною легко. Те ж саме, за його словами, відбулося в білорусі.

Нагадаємо, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 11 серпня орієнтовно становлять 43 тисячі осіб. За минулу добу Збройні Сили України ліквідували ще 200 російських солдатів. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!